• Koliko je plaćen koncert?

    I ko ima amneziju?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zrenjaninska Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ponovo je danas kritikovala koncerte, koji su nedavno održani u tom gradu, i ocenila da „kada građani plaćaju, onda je besplatno“. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac poručio je da zrenjaninski ligaši „pate od amnezije“.

    Koncert Parnog Valjka
    Koncert Parnog Valjka

    U saopštenju zrenjaninske LSV objašnjava se da je ta stranka dobila odgovor na traženu informaciju od javnog značaja u vezi sa cenom jednog od koncerata.

    „Besplatni koncert koji je gradska vlast ‘poklonila’, Zrenjaninci su platili 2,9 miliona dinara“, navela je ta stranka.

    Kako se ističe, na zvaničnom sajtu grada Zrenjanina, navedeno je da će Zrenjaninci dočekati „najlepše godišnje doba na besplatnom koncertu popularne grupe“. Ligaši su ocenili i da su koncerti označili početak predizborne kampanje gradske vlasti.

    U saopštenju te stranke se navodi i da su, za taj novac, svi socijalni slučajevi mogli da se hrane u narodnoj kuhinji do kraja godine.

    „LSV moli gradske vlasti da se više ne brinu o građanima Zrenjanina o njihovom trošku. Za tri godine vlasti uspeli su samo da naprave minus u gradskoj kasi od deset miliona evra, ne dovedu ni jednog investitora, ne reše ni jedno pitanje ključno za funkcionisanje grada, a od kredita popločavaju već popločan i ispravan Trg slobode, uz par koncerata po principu ‘udri brigu na veselje'“, poručili su ligaši u Zrenjaninu.

    U toj stranci su ocenili i da će „neodgovornoj vlasti biti manje bolno da se sama raspusti i podnese ostavke na sve funkcije“, nego da, kako se dodaje, to dočeka na sledećim lokalnim izborima.

    Santovac: Uskoro imena investitora

    Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac odgovorio je na kritike opozicione partije i ocenio da zrenjaninska LSV „pati od amnezije“.

    sasa_santovac final„Zaboravili su da su gradski budžet ostavili uskraćen za potraživanja na ime izvršenih radova i javnih nabavki za više od milijardu dinara. Mi nismo neko ko će stalno isticati njihove greške, jer bi nam samo za veće bilo potrebno nekoliko dana, ali podsetiću da se za vreme vladavine LSV i Demokratske stranke (DS) grad zadužio za kredit za krečenje jedne jedine zgrade“, rekao je Santovac.

    On je dodao da je danas na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu mnogo manje nezaposlenih nego pre tri godine, te da će uskoro na gradskoj Skupštini biti saopšteno i ko su investitori koji će otvarati ili proširivati pogone u Zrenjaninu.

    „U pitanju su ugovori zahvaljujući kojima će se zaposliti preko hiljadu i po ljudi, a završeni su i konkursi za davanje u zakup zemlje u tri gradske zone, što jasno govori o namerama i radu ove gradske vlasti“, objasnio je Santovac.

    Prema njegovim rečima, gradski čelnici će biti u potpunosti zadovoljni kada ne bude moralo da se izdvaja novac za funkcionisanje narodne kuhinje, ali da se za rad te ustanove u ovoj godini namenilo 17 miliona dinara.

    „A o mišljenju građana o vladavini SNS u Zrenjaninu pokazuje i stalan priliv novih članova, tako da gradski odbor sada ima osam hiljada članova, što dovoljno pokazuje nivo podrške Zrenjaninaca našoj politici“, ocenio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]