• Kockar: Gde su investicije?

    Kritika na račun SNS

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Portparolka zrenjaninskih demokrata Alisa Kockar danas je kritikovala gradsku vlast i ocenila da Srpska napredna stranka (SNS) u tom gradu nije ispunila predizborna, ali ni obećanja data nakon izbora.

    Alisa_Kockar
    Alisa Kockar je kazala da konferenciji za novinare da su krajem 2012. godine najavljene tri značajne investicije, koje su, kako je navela, tada bile pred potpisivanjem.

    „Ne samo da bi jedna od tih investicija zaposlila oko dve hiljade ljudi, već bi bio izgrađen i poluautoput od Novog Sada do Zrenjanina. Druge dve bi isprva značile posao za 1,6 hiljada radnika, a nešto kasnije za dodatnih 2,3 hiljade njih. Gde su danas Finci i Nemci? Koliko ljudi je zaposleno? Da li se na putu ka Novom Sadu može videti bilo šta drugo sem sve većih rupa na putu?“, rekla je portparolka zrenjaninskih demokrata.

    Ona je ocenila da zrenjaninska vlast do sada nije uradila ništa na projektu izgradnje obilaznice oko grada, te da su gradske saobraćajnice opterećene teretnjacima, koji uništavaju puteve i kuće.

    Prema njenim rečima, napravljeni su i, kako je ocenila, sprektakularni planovi šta se sve može učiniti sa prostorom u centru, gde je nekada bila pijaca.

    „Stara pijaca je mogla da postane prelep trg, sa fontanom, drvećem i klupama. Nažalost, pretvorena je u običan parking. Nedavno je čak i donešena prastara kućica sa rampom, što ruši svaku nadu da će u skorije vreme pijaca da zasija punim sjajem. Da li je parking ‘konačno rešenje’ za staru pijacu?“, upitala je Kockar.

    Ona je dodala i da je pre par meseci svečano obećano da će Zrenjanin za osam meseci dobiti zdravu pijaću vodu i ocenila da je i dalje nejasno da li će voda koja stigne do krajnjih potrošača zaista biti kvalitetna i koliki će biti računi. Portparolka zrenjaninske DS je ukazala i da nije jasno da li postoji plan za snabdevanje vodom građana naseljenih mesta.

    „Čini se da je sve što je SNS uspela da ostvari od kako je na vlasti organizovanje skupih koncerata; podrška netransparentim javnim preduzećima koja se hvale kako su uštedela gradu 200 evra svojim radom, a koštaju nas neuporedivo više; povećanje cene grejanja; zakazivanje vanrednih sednica skupštine i beskrajne promene funkcionera na najvažnijim pozicijama“, poručila je Kockar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika