Politika

KO SU KANDIDATI SRS ZA POSLANIKE, A KOGA SDS PREDLAŽE ZA GRADONAČELNIKA

ZRENjANINSrpska radikalna stranka (SRS) predstavila je kandidate za pokrajinske poslanike koji potiču iz srednjeg Banata.

glasanje

Na spisku kandidata nalaze se Ivica Milankov, predsednik Okružnog odbora SRS-a, Danijel Radić, Milivoje Marjanović i Duška Jarčević (Zrenjanin), Nataša Dragić i Nebojša Obrknežev (Sečanj), Milan Damjanović (Žitište), Dušan Stanaćev, Slađana Tucin, Marina Janko i Grozda Otašević (Novo Miloševo).

Socijaldemokratska stranka (SDS), u koaliciji sa Liberalno demokratskom partijom (LDP) i Vojvođanskom partijom (VP), učestvuje na predstojećim lokalnim izborima za Skupštinu grada Zrenjanina sa listom pod rednim brojem 7. Prva na listi, a ujedno i kandidatkinja za gradonačelnika Zrenjanina ispred ove koalicije je kardiolog Jasmina Đorđev. Na ovoj listi su još Judita Popović, Rajko Zvekić, Slobodan Goševski, Damir Petromanjanac…

Levica Srbije je saopštila da je završila program pokreta za grad Zrenjanin. Program koji se može videti na info i Fejsbuk stranici Levice Srbije pisali su Danica Sekulin, profesor informatike; Predrag Jeremić, profesor istorije; Dejana Pataki, profesor razredne nastave; Predrag Kovač, diplomirani ekonomista; Boban Bugarski, profesor književnosti; Ivan Trifunjagić, diplomirani filololog i Miljan Čičić, diplomirani ekonomista.

Gradski odbor Demokratske stranke saopštio je da je DS završila sa prikupljanjem potpisa za kandidovanje za izbore na svim nivoima.

– Ono što nas sada očekuje jeste mesec dana kampanje koja sigurno neće biti laka i gde će se videti osetna razlika između prisutnosti pozicije i opozicije u medijima, ali će demokrate to da nadoknade u direktnom razgovoru sa građanima, kako u prostorijama stranke, tako i na terenu – poručila je portparolka zrenjaninskih demokrata Alisa Kockar.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je jutros, oko 3.30 časova, potpise i dokumentaciju za pokrajinske izbore. Naziv liste je “Nenad Čanak – Liga socijaldemokrata Vojvodine – Digni glavu”. Ova stranka tvrdi da je privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije jutros, oko 3 sata, fizički nasrnulo i sprečavalo poslanike LSV da uđu u zgradu Skupštine AP Vojvodine.

Podeli članak
sinovoz
FAM