Politika

Ko je kriv zbog naknade za odvodnjavanje?

ZRENJANIN – Funkcionerka zrenjaninske Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Branislava Jovanov kritikovala je danas naknadu za odvodnjavanje, koja je stigla na adrese građana. Ona je poručila da je ta naknada rezultat nesposobnosti vlasti, koju plaćaju Zrenjaninci. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac odgovorio je da je najnovija obaveza u ingerenciji Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“.

Plata kriza ekonomija privreda

Predsednica Izvršnog odbora zrenjaninske LSV Branislava Jovanov ocenila je danas da je najnoviji račun „izmislila napredna vlast“.

„Vinston Čerčil je svojevremeno govorio da vlast koja želi da unapredi zemlju podizanjem poreza izgleda kao čovek koji želi da podigne kantu u kojoj sam stoji. Ali to se ne uči na naprednim univerzitetima. Zato će građani i građanke da plate neznanje napredne vlasti, koju su izabrali, i to višestruko“, rekla je Jovanov na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, Zakon o vodama propisuje da naknadu za odvodnjavanje ne plaćaju oni koji imaju atmosfersku kanalizaciju. „A i oni su dobili da plate“, dodala je funkcionerka lokalne LSV.

Ona je istakla i da aktuelna vlast ne poznaje zakone i institucije, te da je za tri godine rizik od siromaštva udvostručen, a da je dve trećine  građana na ivici egzistencije.

Jovanov je pozvala građane Zrenjanina da razmisle da li su spremni da još četiri godine „plaćaju cenu svog izbora“, kao što je, kako je navela, plaćaju poslednje tri godine.

Santovac: LSV da utiče na svoje preduzeće

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac ukazao je da lokalna samouprava nema nikakve veze sa naknadom za odvodnjavanje. On je objasnio da je za to odgovorno JVP „Vode Vojvodine“.

„Sav prihod od te naknade je prihod ‘Voda Vojvodine’. Mi, u gradskoj vlasti, smo protiv njenog plaćanja i revoltirani smo zbog toga, jer građani već plaćaju putem sistema objedinjene naplate naknadu za korišćenje VPO, koja se naplaćuje po količini“, rekao je Santovac.

On je pozvao LSV da iskoristi svoj uticaj, kao stranka koja učestvuje u vlasti na nivou Pokrajine, i da ukine naknadu za odvodnjavanje. „‘Vode Vojvodine’ su ipak u nadležnosti Pokrajinske vlade, te je stoga upravo LSV prava adresa za zahteve za ukidanje te naknade“, kazao je Santovac.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.