• KO ĆE ČINITI LOKALNU VLAST

    Gradska izborna komisija objavila je konačne rezulate izbora za odbornike u Skupštini grada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KO ĆE ČINITI LOKALNU VLAST

    ZRENJANIN – Gradska izborna komisija objavila je danas konačne rezulate izbora za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, koji su održani 24. aprila.

    Skupština Grada Zrenjanina
    Skupština Grada Zrenjanina

    Od ukupnog broja upisanih birača – 106.692, na izbore je izašlo njih 55.265, ili 51,8 odsto.

    Najviše glasova osvojila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, 23.156, ili 41,9 odsto, koja će u budućem sazivu lokalnog parlamenta imati 35, od ukupno 67 odbornika. To znači da će naprednjaci sa koalicionim partnerima koji su se našli na listi imati većinu u Skupštini grada, bez obzira da li će praviti postizbornu koaliciju sa još nekom od stranaka koje su prešle cenzus i ušle u lokalni parlament.

    Druga po broju osvojenih glasova je izborna lista „Ivica Dačić – SPS, JS, NPS, RDS“, za koju su glasala 6.174 izašla birača, ili 11,17 odsto, i koja će imati devet odbornika.

    Poverenje Ligi socijaldemokrata Vojvodine je na lokalnim izborima ukazalo 4.987 glasača, ili 9,02 odsto, što joj obezbeđuje sedam odborničkih mandata u lokalnom parlamentu, a slede Srpska radikalna stranka sa 3.337, ili 6,06 odsto glasova i Dosta je bilo sa 3.282, ili 5,94 odsto glasova, koji će imati po pet odbornika, Demokratska stranka sa 2.817, ili 5,10 glasova, koja će imati četiri odbornika, i Savez vojvođanskih Mađara sa 1.818, ili 3,29 odsto glasova, i dva odbornika u Skupštini grada.

    Za sada nije poznato da li će SNS formirati koaliciju sa nekom od drugih stranaka, a očekuje se da konstitutivna sednica Skupštine grada bude održana do kraja ovog meseca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika