• KAMEN TEMELjAC KAO KAMEN SPOTICANjA: Oštre reakcije povodom izgradnje fiskulturne sale

    Ko vadi kamenje iz kiselog kupusa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    BANATSKO KARAĐORĐEVO – Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i direktorka Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu Angelina Maljković, u prisustvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojše Malenkovića, položili su danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u ovom selu.

    lopata_kamen_temljac

    Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je, preko konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta, dodelila opštini Žitište sredstva za izgradnju sale sa pratećim sadržajem, a vrednost ovog projekta iznosi nešto više od 65 miliona dinara.

    – Ovo će biti trideseta sportska hala koju će izgraditi Pokrajina na teritoriji Vojvodine. Sve vreme nam je cilj da obezbedimo da mladi ljudi i sva deca koja se bave sportom, dobiju priliku da odrastaju u zdrave ljude – poručio je Pajtić.

    Vojvođanski premijer podsetio je danas da je samo u opštinu Žitište Pokrajina investirala preko milijardu i po dinara preko Fonda za kapitalna ulaganja, odnosno sadašnje Uprave.

    – Izgradili smo centralni vodovod u Novom i Srpskom Itebeju, Tordi, ambulantu u Hetinu, cela opština je dobila nove regionalne puteve. Izgradili smo i dvosmerni gasovod, investirano je u verske objekte. Praktično, samo je Pokrajina ulagala u ovu sredinu, i danas Žitište izgleda mnogo bolje nego što je izgledalo pre samo nekoliko godina – naglasio je Pajtić.

    Današnja poseta Bojana Pajtića Banatskom Karađorđevu izazvala je reakciju potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Gorana Kneževića koji je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima poručio da su „demokrate od silnih dosadašnjih kamena temeljaca mogle da sagrade Kineski zid“.

    – U proteklih 16 godina vladavine Demokratske stranke, građani Vojvodine nagledali su se „kamena temeljaca“ koliko nije narod Kine u celoj svojoj istoriji građenja Kineskog zida, ali i otimanja novca od dece sa posebnim potrebama. Nažalost, kako Kineski zid predstavlja simbol Kine i opisan je kao građevina „od krvi i mesa“, tako kamenje DS predstavlja simbol propadanja Vojvodine i dovođenje njenih građana „do krvi i mesa“. Sramotno, bestidno, beskrupulozno, a pre svega krajnje glupo je što nakon toliko godina obmanjivanja i svih napora SNS da vaše kamenje odveže sa nogu građana i spreči vas da nas sve vučete u ponor, vi za nas vezujete još jedan i samim tim uništavate našu budućnost. Čisto da budete u toku, pošto na svoja radna mesta retko dolazite, džabe vadite poslednje kamenje iz kiselog kupusa za temelje koje nikada niste, niti ćete postaviti. Prokockali ste sva poverenja – poručio je Knežević lideru DS-a i predsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika