Politika

Još jedna hitna sednica Skupštine

ZRENJANIN – Predsednica Skupštine grada Zrenjanina Eleonora Marjanović zakazala je za sutra, 25. maj, još jednu sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku, na kojoj će se naći tri tačke dnevnog reda – sve tri vezane za građevinsko zemljište.

Odbornici sutra ponovo u skupštinskim klupama
Odbornici sutra ponovo u skupštinskim klupama

Pred odbornicima će se naći predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju načina plaćanja i odobravanja popusta za jednokratno plaćanje cene građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada u postupku otuđenja. Takođe, odbornici će se izjasniti i o predlozima odluka o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada u industrijskim zonama „Bagljaš – zapad“ i „Jugoistok“.

– Obrazloženje za kraći rok za sazivanje 35. sednice Skupštine grada je hitnost u vezi postupka investicija – obrazložila je Eleonora Marjanović.

Odbornici iz redova opozicije u nekoliko navrata su izražavali nezadovoljstvo zbog hitnog sazivanja sednica, čak i bojkotovali takva zasedanja. Oni smatraju da nema razloga za takvim načinom rada, dok iz vlasti odgovaraju da su u pitanju tematske sednice, posvećene novim investicijama, i da lokalna samouprava ne želi da dozvoli da ulagači čekaju ni dan duže nego što je to potrebno.

Podeli članak
sinovoz
FAM