Politika

Još jedna hitna sednica Skupštine

ZRENJANIN – Predsednica Skupštine grada Zrenjanina Eleonora Marjanović zakazala je za sutra, 25. maj, još jednu sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku, na kojoj će se naći tri tačke dnevnog reda – sve tri vezane za građevinsko zemljište.

Odbornici sutra ponovo u skupštinskim klupama
Odbornici sutra ponovo u skupštinskim klupama

Pred odbornicima će se naći predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju načina plaćanja i odobravanja popusta za jednokratno plaćanje cene građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada u postupku otuđenja. Takođe, odbornici će se izjasniti i o predlozima odluka o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada u industrijskim zonama „Bagljaš – zapad“ i „Jugoistok“.

– Obrazloženje za kraći rok za sazivanje 35. sednice Skupštine grada je hitnost u vezi postupka investicija – obrazložila je Eleonora Marjanović.

Odbornici iz redova opozicije u nekoliko navrata su izražavali nezadovoljstvo zbog hitnog sazivanja sednica, čak i bojkotovali takva zasedanja. Oni smatraju da nema razloga za takvim načinom rada, dok iz vlasti odgovaraju da su u pitanju tematske sednice, posvećene novim investicijama, i da lokalna samouprava ne želi da dozvoli da ulagači čekaju ni dan duže nego što je to potrebno.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.