Politika YSLAJDER

JANJIĆ NAJBOLJI GRADONAČELNIK U JUGOISTOČNOJ EVROPI

Čedomir Janjić
Gradonačelnik Čedomir Janjić (Foto: Dušan Bartolović)

NOVI SAD – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je u Novom Sadu posebno priznanje, koje mu je dodeljeno u okviru ceremonije otvaranja prve Regionalne konferencije o preduzetništvu, na Novosadskom sajmu, u Kongresnom centru „Master“.

 

janjić
Gradonačelnik Čedomir Janjić (Foto: Dušan Bartolović)

 

Priznanje Gran pri Biznis samita 2017. za najboljeg gradonačelnika Jugoistočne Evrope dodeljeno mu je od strane eminentnog međunarodnog žirija, sastavljenog od predstavnika više institucija i javnih ličnosti, na čelu sa Tanjom Jakšić, iz Alijanse za javno-privatno partnerstvo „Krim Srbija“ (C.R.E.A.M. Serbia).

 

– Radi se o gradonačelniku koji, hvaleći svoj grad, hvali i Vojvodinu i Srbiju, a dovodeći investitore u svoj grad, dovodi ih u čitavu zemlju. Ne samo zbog najbolje investicione zone ili najboljeg festivala piva, već i zbog činjenice da se svaki gost u gradu na čijem je on čelu, oseća kao u svojoj kući, bilo da je preduzetnik, turista, putnik ili običan građanin – deo je šireg obrazloženja nagrade, izrečenog prilikom dodele priznanja Janjiću, koje mu je uručila Marija Jovičić, predsednica Upravnog odbora Biznis samita „Uposlimo Srbiju“ i nosilac priznanja „Najžena 21. veka“ 2016. godine u sektoru preduzetništva.

 

Prethodno je gradonačelnik Zrenjanina, otvarajući Prvu Regionalnu konferenciju o preduzetništvu, naznačio osnovne pravce kojim se grad kretao proteklih godina, s posebnim osvrtom na razvoj i proširenje industrijskih zona, konkurentnosti u investicionom smislu i saradnju obrazovnih institucija sa kompanijama.

 

– Pokušavamo da u jakoj konkurenciji država u okruženju i drugih gradova u Srbiji budemo jedna od najatraktivnijih sredina za ulaganje, a to činimo na različite načine. Pre svega, kroz kompletno opremljene industrijske zone, obučenu radnu snagu, brzu i efikasnu administraciju, dobru poslovnu klimu. Značajno je i uspostavljanje saradnje između naših obrazovnih institucija, Tehničkog fakulteta i srednjih škola, sa kompanijama koje posluju u Zrenjaninu, kako bi se školovao kadar za potrebe tih kompanija, a samim tim i mladim ljudima obezbedio posao u njima. Drago nam je što se prepoznaju svi ti naši napori da budemo dobro mesto za investiranje i dobro mesto za život – poručio je Janjić.

 

Zahvaljujući se na laskavom priznanju koje mu je uručeno, istakao je da je za to potrebno imati i brojne dobre saradnike i uspešan tim.

 

– Prepoznati smo i kao sredina koja pomaže investitorima i preduzetnicima da razviju svoj biznis, i to je zapaženo ne samo u drugim delovima naše zemlje, nego i u regionu. Što se tiče privlačenja stranih investitora, uradili smo mnogo toga i što se vidi i što se ne vidi, tokom ovih 11 godina od kada su oformljene naše industrijske zone. Niko od investitora u međuvremenu nije otišao iz grada, ili nastavlja biznis ili proširuje svoje kapacitete. Pored 7.000 otvorenih radnih mesta u našim zonama, samo smo prošle godine potpisali 14 novih ugovora o investiranju, među kojima i sa mnogim domaćim preduzećima – kazao je gradonačelnik i dodao da je dobar privredni pokazatelj u gradu i oživljavanje stambene izgradnje i obnova saobraćajnica, u saradnji sa državom.

 

– Završavamo rekonstrukciju postojećeg puta prema Novom Sadu, a u Vladi Republike Srbije potpisan je protokol za izradu projekta saobraćajnice sa četiri trake Zrenjanin – Beograd i Zrenjanin – Novi Sad, što je sjajna vest. Kada ovih dana završimo i tu decenijsku priču sa vodom, mislim da će Zrenjanin biti još bolje mesto za investiranje i za život – zaključio je Čedomir Janjić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz