Politika

Janjić jedini gradonačelnik iz Evrope koji je pozvan na skup u Šenjangu

čedomir janjić

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, bio je danas domaćin petočlanoj delegaciji kineskog grada Šenjanga, u okviru saradnje dva grada.

 

Tokom sastanka uručen mu je poziv da, kao jedini gradonačelnik iz Evrope, učestvuje na 18. godišnjoj konferenciji gradonačelnika u Šenjangu i tom prilikom predstavi Grad Zrenjanin i sve njegove potencijale.

 

„Pozivom je gradonačelniku Janjiću ukazana velika čast da promoviše Zrenjanin u gradu koji ima više od osam miliona stanovnika i predstavlja centar privrede, komunikacija, poslovanja i trgovine celog severoistočnog područja Narodne Republike Kine“, navodi se u saopštenju zrenjaninske lokalne samouprave.

 

Tokom današnjeg razgovora bilo je reči i o nastavku saradnje, mogućim investicijama i projektima u različitim oblastima, u svetlu kapitalnih investicija na državnom nivou, koje se već realizuju u našoj zemlji uz učešće kineskih partnera i velikih kompanija iz te zemlje.

 

Kinesku delegaciju predvodio je Čang Jinghui, potpredsednik Narodne političke konsultativne konferencije Komiteta Šenjanga, a u ime domaćina prijemu i razgovoru su prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Duško Radišić, kao i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovan Vukanović.

 

Inače, današnja poseta Zrenjaninu realizuje se u trenutku kada se s državnog vrha Republike Srbije najavljuje velika kineska investicija u našem gradu, od značaja za celu zemlju, i u očekivanju posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Narodnoj Republici Kini u septembru.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz