• IŠTVAN PASTOR U ZRENJANINU: Odnosi Srba i Mađara na najvišem nivou

    Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovali su sastanku političko – privredne delegacije Srbije i Mađarske, koji je održan u sali Gradskog veća. Ovom skupu odazvali su se i predstavnici mađarskih gradova i opština, kao i zrenjaninski poslodavci.   Pastor je ocenio da je reč o značajnom susretu, posebno jer se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IŠTVAN PASTOR U ZRENJANINU: Odnosi Srba i Mađara na najvišem nivou

    Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovali su sastanku političko – privredne delegacije Srbije i Mađarske, koji je održan u sali Gradskog veća. Ovom skupu odazvali su se i predstavnici mađarskih gradova i opština, kao i zrenjaninski poslodavci.

     

    Pastor je ocenio da je reč o značajnom susretu, posebno jer se održava u sklopu renomirane manifestacije kao što su „Dani piva“ i ujedno se zahvalio gradonačelniku Janjiću što je nastavio sa započetom tradicijom, koja se tiče razgovora o privrednoj saradnji dve zemlje.

     

    – Odnosi između Srbije i Mađarske, odnosno Srba i Mađara na istorijsko su najvišem nivou od pamtiveka. Mislim da je politika učinila sve što je bilo moguće da se ti odnosi u potpunosti uravnoteže i tu situaciju sada treba iskoristiti kako bi se privredna saradnja našla na istom tom nivou. Značajna je i institucionalna podrška ovom poduhvatu kroz stvaranje mešovite privredne komore – rekao je Pastor.

     

    Odnosi Srba i Mađara

     

    Janjić je ocenio da Zrenjanin ima odličnu saradnju sa gradovima u Mađarskoj, a sa nekima od njih, podsetio je, uspostavljeni su i bratski odnosi.

     

    – Pokušavamo da širimo krug prijatelja i zato smo, pre svega, hteli da naše privrednike upoznamo sa mađarskim privrednicima, kojima su Srbija i ovaj prostor interesantni. Uvek postoji šansa da se iz takvih razgovora rodi i neka poslovna ideja i započne posao, ali i otvore nova radna mesta i zaposle ljudi, što i jeste prioritet lokalne administracije na čijem sam čelu – kazao je Janjić.

     

    Nakon sastanka, na Trgu slobode je otvorena privredno – turistička manifestacija „Dan Mađarske“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]