Politika Vesti Zrenjanin

IGOR MIROVIĆ: Zbog Kineza će Zrenjanin i Vojvodina imati veće prihode

kamen temeljac šandong linglong

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je danas da će dolazak kineske kompanije „Šandong Linglong Tajr“ u Zrenjanin značiti mnogo za razvoj čitave AP Vojvodine.

 

– Proizvodnja 13 miliona komada guma godišnje neće obezbediti samo nova radna mesta. Obezbediće i veće prihode za budžete Grada Zrenjanina i AP Vojvodine. Pokrajinska vlada će nastaviti da podržava razvojne projekte, koji doprinose rastu ekonomije čitave zemlje. Novac građana, koji preko poreza ostvare nova preduzeća, poput kompanije „Šandong Linglong Tajr“, biće odgovorno usmeren na ekonomski opravdane projekte – poručio je Mirović.

 

On je istakao da, za razliku od ranijih godina, kada je slika Vojvodine bila i slika Razvojne banke, promašenih fondova i zaduženja za pokriće gubitaka, danas to više nije moguće.

 

– Predsednik Vučić pomogao je svojim uticajem da sve više domaćih i stranih preduzeća ostvare svoje investicije u AP Vojvodini. Svi to treba da cene bez obzira na političke razlike – naglasio je Mirović.

 

On očekuje da u narednoj godini stopa nezaposlenih u AP Vojvodini nastavi da pada. Očekuje i da dalje rastu zarade čiji prosek već sada, kako je naveo, prelazi 50.000 dinara.

 

– To je manje nego što želimo. Međutim, očekujem da, ukoliko nastavimo da ulažemo u infrastrukturu i podstičemo privredu, standard građana bude kvalitetniji – dodao je Mirović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM