• Grgić za ukrupnjavanje političke scene

    Razgovor moguć i sa SNS

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Predsednik zrenjaninskog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) Predrag Grgić izjavio je danas da se ta stranka ne pita ništa u vezi sa raspisivanjem sledećeih lokalnih izbora, ali da će za njih biti spremna bilo da se oni održe u decembru ove, ili aprilu sledeće godine.

    Predrag Grgić
    Predrag Grgić

    Grgić je u izjavi za portal Zrenjaninski istakao i da se odlaganje datuma izlaska građana na birališta ne odražava na rejting SDS, ali da toj stranci odgovara da to bude što kasnije, kako bi se završilo njeno konstituisanje.

    „Mi smo najmlađa stranka na političkoj sceni, a o izborima odlučuje Srpska napredna stranka“, dodao je predsednik zrenjaninske SDS.

    On je ocenio da vladajućim strankama opada rejting, te da je građanima jasno da je ovo, kako je naveo, najgora vlast još od devedesetih godina.

    Upitan kako će SDS nastupiti na predstojećim izborima u Zrenjaninu, predsednik te stranke je odgovorio da se o tome još uvek nije odlučivalo.

    „Naravno da ćemo biti spremni i za samostalan izlazak, ali ja se još od ’97. zalažem za ukrupnjavanje političke scene. Smatram da bi trebalo okupiti stranke građanske opcije – pre svega LSV, koja je naš partner, potom LDP, DS, Radulovićevu stranku“, objasnio je Grgić.

    On je dodao da, kada je reč o toj ideji, računa i na podršku nevladinog sektora.

    Kako je naveo, za SDS nisu prihvatljive Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije, Dveri, Treća Srbija, odnosno partije slične ideologije. Komentarišući mogućnost saradnje sa Srpskom naprednom strankom, Grgić je objasnio da je SDS spremna za takve razgovore.

    Na pitanje ko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Zrenjanina, njen čelnik je rekao da ne želi da prejudicira, ali da će se zalagati da se što pre izađe u javnost sa imenom kandidata. Upitan da li bi to mogao biti on, Grgić je odgovorio da je to malo verovatno, ali da ne odbacuje tu mogućnost.

    On je istakao i da se lično zalaže za promenu izbornog sistema, tako da se gradonačelnici ubuduće biraju direktno, odnosno da se o kandidatima za tu funkciju izjašnjavaju građani.

    Predsednik zrenjaninskih demokrata Goran Kaurić izjavio je za portal Zrenjaninski da je obaveza te stranke da objedini građansko društvo i da, u tom smislu, računa na građanski orijentisane stranke i organizacije civilnog društva. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina i funkcioner SNS Saša Santovac ocenio je da je decembar ove godine realan termin za održavanje i pokrajinskih i lokalnih izbora, te da za naprednjake nisu prihvatljive stranke koje svakodnevno pokušavaju da zaustave razvoj grada. Prvi čovek zrenjaninskih ligaša poručio je da sledeća gradska vlast neće biti moguća bez te stranke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]