• GRADONAČELNIK SUMIRAO REZULTATE RADA U OVOJ GODINI

    ZRENJANIN – Naredne godine grad Zrenjanin očekuje dosta zajedničkih projekata sa Pokrajinom i Republikom, najavio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, prilikom današnjeg obraćanja novinarima u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.     Janjić je naglasio da je s predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem dogovorio rekonstrukciju Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, koji je u dosta lošem stanju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GRADONAČELNIK SUMIRAO REZULTATE RADA U OVOJ GODINI

    ZRENJANIN – Naredne godine grad Zrenjanin očekuje dosta zajedničkih projekata sa Pokrajinom i Republikom, najavio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić, prilikom današnjeg obraćanja novinarima u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić (Foto: Zoran Bogaroški)

     

    Janjić je naglasio da je s predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem dogovorio rekonstrukciju Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, koji je u dosta lošem stanju i u koji decenijama nije ozbiljnije ulagano.

     

    – Napravićemo veliki atletski stadion, čak ćemo uraditi i rasvetu koje nikada nije bilo, dok sa Fudbalskim savezom Srbije dogovaramo postavljanje veštačkog terena. Kada završimo sve što smo planirali, biće to stadion vredan pažnje, na kojem će se održavati velika takmičenja. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati i fudbalski klub kojim ćemo se ponositi i koji će igrati na Gradskom stadionu – kazao je Janjić.

     

    Kako je naveo, svedoci smo da se u poslednje vreme puno priča i o projektu izgradnje četiri trake od Zrenjanina do Beograda, i od Zrenjanina do Novog Sada. To su, po njegovim rečima, kapitalni projekti, odlični za Zrenjanin, te ne treba ni objašnjavati šta bi oni značili za ovaj banatski grad.

     

    – Zahvaljujući tome, bio bi olakšan protok i ljudi i robe, a pogotovo bi to doprinelo ekonomskom razvoju grada i dolasku novih investitora. Pokrajinska i republička vlada su potpisale sporazum u vezi sa tim, projekat se intenzivno radi i očekujem da će vrlo brzo krenuti njegova realizacija – rekao je Janjić, uz napomenu da mnogo znači i to što je u godini na izmaku rekonstruisan postojeći put od Zrenjanina do Žabaljske raskrsnice.

     

    On se dotakao i jednog od pitanja koje najviše interesuje meštane grada na obalama Begeja, a to je dugo očekivana i najavljivana izgradnja obilaznice. Kako je naveo, Grad je prethodnih godina uspeo da odradi eksproprijaciju zemljišta, odnosno da otkupi parcele na trasi kojom će prolaziti obilaznica.

     

    – Uradili smo projekat, mučili se oko dozvola, ali smo i njih dobili, i sledeće godine će biti raspisan tender za izgradnju mosta na trasi obilaznice, kod stare fabrike tepiha, i za asfaltiranje dela puta u Gradnuličkom ataru. Paralelno sa tim krenućemo u eksproprijaciju zemljišta u drugom delu, od puta iza fabrike tepiha do industrijske zone – najavio je gradonačelnik.

     

    Odmah zatim on se nadovezao na industrijske zone i razvoj privrede. Podsetio je da je Skupština grada ove godine donela odluku o proširenju industrijske zone, jer su postojeće površine postale premale za sve zainteresovane investitore.

     

    – Samo ove godine smo potpisali sedam ugovora sa novim investitorima, kako stranim, tako i domaćim. Važno je da svi oni imaju poverenja u lokalnu samoupravu i da su prepoznali naše industrijske zone kao dobro mesto za investiranje. Očekujemo da nekoliko kompanija u 2018.  krene sa izgradnjom svojih proizvodnih hala – poručio je Janjić.

     

    Gradonačelnik Čedomir Janjić
    Gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

     

    On je podsetio da su pojedini investitori ušli u napuštene hale. Tako su dve italijanske fabrike smeštene u stare pogone „Minela“ i „Penfarma“, dok će jedna belgijska firma koristiti praznu halu „Alpine“. Janjić je dodao da se intenzivno pregovara sa još dve nemačke i dve koreanske firme oko njihovog dolaska u Zrenjanin, ali i sa jednom velikom kineskom kompanijom, s čijim predstavnicima se pregovori vode na najvišem državnom nivou. Gradonačelnik je podvukao i da je nemačka kompanija „Drekslmajer“ samo ove godine otvorila 2.000 novih radnih mesta.

     

    – Očigledno smo uspeli da ispromovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje. Naše industrijske zone su dobre, u njima će biti dovoljno mesta za investitore, i veliki sam optimista što se tiče smanjenja broja nezaposlenih – podvukao je Janjić.

     

    Što se tiče 2017. godine, gradonačelnik je istakao da je nezadovoljan, pre svega, zbog postrojenja za preradu vode iz gradskog vodovoda koje, na žalost, još uvek nije počelo sa radom.

     

    – Očekivao sam da ćemo to pitanje završiti ovog leta. Na žalost, isprečili su nam se neki formalni razlozi, ali aktivno rešavamo i taj problem. Postrojenje je gotovo, urađena su ispitivanja, bilo je i par proba, i građani su videli da voda može da se prečisti. Očekujem da vrlo brzo završimo formalne stvari, odnosno administrativne probleme, da bi Zrenjaninci konačno dobili zdravu pijaću vodu u svojim domovima – rekao je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Sve su to laži i prodavanje magle. Zašto nije uradio ono što je prethodnih godina sve naobećavao? Ista priča se nastavlja a grad je sve siromašniji i jadniji. Pljačkanje se nastavlja nesmanjenom žestinom, a o tome ni reči od gosn.gradonačelnika.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]