• Gradonačelnik pred odbornicima o najvećoj investiciji koja dolazi u grad

    Skupština grada Zrenjanina načinila je danas prve korake kojima se utire put za do sada najveću investiciju u Zrenjaninu, dolazak kineske kompanije „Šandong Linglong“.   Većinom glasova od prisutnih odbornika usvojen je predlog zaključka u vezi opredeljivanja građevinskih parcela za realizaciju investicionog projekta od državnog značaja, radi izgradnje fabrike pneumatika za motorna vozila i pratećih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradonačelnik pred odbornicima o najvećoj investiciji koja dolazi u grad

    Skupština grada Zrenjanina načinila je danas prve korake kojima se utire put za do sada najveću investiciju u Zrenjaninu, dolazak kineske kompanije „Šandong Linglong“.

     

    Većinom glasova od prisutnih odbornika usvojen je predlog zaključka u vezi opredeljivanja građevinskih parcela za realizaciju investicionog projekta od državnog značaja, radi izgradnje fabrike pneumatika za motorna vozila i pratećih objekata, koji će biti izgrađeni od strane kineske kompanije „Shandong Linglong Tire Co.Ltd“ i njihovih kooperanata.

     

    Skupština grada Zrenjanina

     

    – Poslednjih godina trudimo se da afirmišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i potpisali smo preko trideset ugovora o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta. Mnogi investitori su proširivali svoje pogone, ali ovo što je danas na dnevnom redu i što će biti i ubuduće, vest je koja prevazilazi granice regiona. Investicija od skoro milijardu dolara je nešto neverovatno, a mi smo polusvesni šta ovo znači za naš grad. U završnim pregovorima smo sa još tri kineske kompanije i verujem da će i to biti brzo završeno. Predsednik Aleksandar Vučić pregovarao je više od godinu dana o privlačenju ove investicije, a sada je na nama da to brzo realizujemo. Ovo je prvi korak i zahvaljujem svima koji su došli na Skupštinu da podrže ovu odluku – poručio je gradonačelnik Čedomir Janjić u obraćanju odbornicima, obrazlažući predlog odluke,  koji je izglasan od prisutnih odbornika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije i ostalih iz vladajuće koalicije, ali i uz glas „za“ odbornika Velemira Cvetkova.

     

    Skupština grada Zrenjanina

     

    Protiv predloga koji se odnosi na dolazak kineskih investitora bili su četvoro odbornika opozicije iz redova Demokratske stranke. Oni su, prethodno, upozoravali sa skupštinske govornice da u Zrenjanin dolazi prljava tehnologija, koja će ugroziti i zdravlje ljudi i životnu sredinu.

     

    Odgovarajući na primedbe odbornika opozicije, gradonačelnik Janjić je podsetio na reči predsednika države Aleksandra Vučića prilikom posete Zrenjaninu, koji je naglasio da je investicija koja dolazi u Zrenjanin bila već „viđena“ u Češkoj.

     

    – Nekako smo ubedili Kineze da smo mi bolje mesto za investiranje, da ovde trebaju da ulažu i da dovedu svoje poslovne partnere. To će tako i biti, jer mi želimo da razvijamo ovaj grad, da pravimo nove fabrike, ali i da obnovimo sve pogone koje su drugi zatvorili, među kojima su naše brodogradilište. Proizvodiće se ovde i pivo i mnogo toga ćemo učiniti da ovaj grad ponovo bude industrijski centar regiona i to vam ja garantujem – naglasio je Janjić, osvrćući se i na priče o dolasku prljave tehnologije u naš grad.

     

    – To mi se čini kao pokrenuta kampanja, da bi se umanjio značaj investicije. Ovo će biti najsavremenija fabrika guma u Evropi – najavio je Janjić.

     

    U daljem toku sednice usvojen je i predlog Odluke o donošenju izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Jugoistok“ u Zrenjaninu i predlog izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2018. godinu.

     

    U senci važnih odluka o investicijama odlučeno je i da Grad Zrenjanin kupi kuću nekadašnjeg uglednog građanina Zrenjanina, prvog predsednika Srpskog narodnog veća u ovom gradu 1918. godine, Slavka Županskog, koja se nalazi u Svetosavskoj ulici.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]