• GODIŠNJICA RADA KANCELARIJE ZA KOMUNIKACIJU NARODNIH POSLANIKA

    ZRENJANIN – Godišnjica rada Kancelarije za komunikaciju narodnih poslanika obeležena je danas u Zrenjaninu skromnom svečanošću u sedištu kancelarije, u ulici Cara Dušana 12, u prisustvu narodnih poslanika iz Zrenjanina, i gostiju. – Svakako najveća zasluga za otvaranje ove kancelarije ima narodna poslanica Elvira Kovač, moja uloga bila je da pomognem da ona dobro funkcioniše […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GODIŠNJICA RADA KANCELARIJE ZA KOMUNIKACIJU NARODNIH POSLANIKA

    ZRENJANIN – Godišnjica rada Kancelarije za komunikaciju narodnih poslanika obeležena je danas u Zrenjaninu skromnom svečanošću u sedištu kancelarije, u ulici Cara Dušana 12, u prisustvu narodnih poslanika iz Zrenjanina, i gostiju.

    – Svakako najveća zasluga za otvaranje ove kancelarije ima narodna poslanica Elvira Kovač, moja uloga bila je da pomognem da ona dobro funkcioniše i da je ostavimo u amanet Stanislavi Janošević kao najmlađoj poslanici – rekao je narodni poslanik Mirko Krlić, ističući da je zrenjaninska kancelarija jedna od najuspešnijih od dvanaest, koliko ih ima u Srbiji, što su potvrdili i iz CESID-a, koji je bio inicijator ovog projekta.

    Narodna poslanica Elvira Kovač istakla je da joj je drago što su opravdali poverenje CESID-a i NBI, koje im je ukazano pre godinu dana.

    – Zahvalila bih se i građanima, koji su nam obraćanjem ukazivali poverenje, a mi obećavamo da ćemo se truditi da ih motivišemo da nam iznose svoje probleme, da nas potraže. Pohvaljujem i asistentkinju Danijelu Jankov Šogorov, koja je bila izuzetno angažovana i izlazila u susret građanima i kada mi nismo bili prisutni – naglasila je Kovač.

    I njena koleginica iz poslaničkih klupa, Stanislava Janošević, zadovoljna je radom kancelarije.

    – Zajednički nam je cilj i ostvarujemo ga tako što poslanici različitih poslaničkih grupacija združeno pomažu sugrađanima, najčešće savetima. Bitna je i obrnuta komunikacija, gde nam sugrađani često daju dobre predloge – naglasila je Janošević, uz napomenu da je ponosna na činjenicu da je zrenjaninska kancelarija dobar primer drugima.

    – Ovo je jedna od dvanaest kancelarija koje smo otvorili u Srbiji i jedna od najboljih – ocenio je Bojan Klačar izvršni direktor CESID-a.

    Predstavnik NDI Nenad Belčević, kao saradnik u ovom projektu, izrazio je zadovoljstvo radom zrenjaninske kancelarije, i istakao da dalje treba razvijati ovaj model, kroz ohrabrivanje inicijative građana, kojima, po njemu, treba sugerisati da definišu i poslanička pitanja od šireg značaja, da daju okvire za predloge amandmana na zakone i mnoge druge obostrano korisne inicijative.

    A na pitanje da li je bilo i zahteva koji se ne mogu ispuniti ili izlaze iz okvira poslaničkih ingerencija, odgovorio je Mirko Krlić.

    – Bilo je mnogo zahteva i obraćanja, u mnogim slučajevima smo pomogli, a najapsurdniji zahtev bila je molba jednog građanina koji je od nas tražio da urgiramo da što pre ode na izdržavanje kazne zatvora, koju je dobio za saobraćajni prekršaj, da bi, kao građevinac, mogao bez opterećenja da uđe u građevinsku sezonu – istakao je Krlić jedan od najneobičnijih zahteva sa kojima se kancelarija susrela, i koji, naravno, nisu mogli da ispune.

    Godišnjici rada kancelarije prisustvovala je i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, zrenjaninskog Garnizona i građani koji su se obraćali kancelariji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Sve stručnjak do stručnjaka. Baš nas lepo predstavljaju u Skupštini, a plata svakog meseca stiže. Njima je najlepše, jer do sada za naš grad ama baš ništa nisu uradili na čelu sa gradonačelnikom i ostalim preletačima i presvlakačima.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika