• FORUM ŽENA SPS: SVAKODNEVNO UPOZORAVATI NA NASILJE

    ZRENJANIN – Nasilje nad ženama je jedan od osnovnih društvenih mehanizama kojima se one prisiljavaju da budu u podređenoj poziciji u odnosu na muškarce i prepreka je u postizanju jednakosti, navodi se u saopštenju Foruma žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu. Članice SPS-a navode da se obeležavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama skreće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FORUM ŽENA SPS: SVAKODNEVNO UPOZORAVATI NA NASILJE

    ZRENJANIN – Nasilje nad ženama je jedan od osnovnih društvenih mehanizama kojima se one prisiljavaju da budu u podređenoj poziciji u odnosu na muškarce i prepreka je u postizanju jednakosti, navodi se u saopštenju Foruma žena Socijalističke partije Srbije u Zrenjaninu.

    sps

    Članice SPS-a navode da se obeležavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama skreće pažnja na ovaj ogroman problem.

    „O nasilju ne smemo govoriti samo kada se ono desi i na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, već to mora biti svakodnevna tema u našem društvu, a pre svega u našim školama“, dodaje se u saopštenju. 

    Forum žena SPS-a napominje da ima maksimalnu podršku od predsednika Gradskog odbora ove stranke Željka Malušića, kao i članova GrO, koji podržavaju svaki oblik zaštite žena od nasilja, kao i to da se nasilnici rigorozno kazne i sankcionišu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]