Politika

FORUM ŽENA SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE APELUJE NA SUGRAĐANKE

Željka Milošević

ZRENJANIN – Evropska nedelja prevencije raka grlića materice obeležava se od 22. do 28. januara pod  sloganom „Dan za zdravlje“, a cilj je podizanje svesti žena o načinima prevencije te bolesti.

Željka Milošević

Vođen tom pričom, Forum žena Socijalističke partije Srbije iz Zrenjanina, u saradnji sa sekcijom žena Saveza samostalnih sindikata grada Zrenjanina i opštine, čiji je predsednik Jadranka Svirčev, kao i sa doktorkom Ružicom Omaljev, želi da podigne svest o bolesti raka grlića materice i prenese poruku o merama  prevencije.

– Na ovu značajnu temu Forum žena SPS-a je u protekloj godini, zajedno sa saradnicima, organizovao niz edukativnih radionica koje su na našu radost bile izuzetno posećene, kako u samom  gradu, tako i u okolnim selima. Ovim putem koristimo priliku da apelujemo na sve pripadnice lepšeg pola da jednom godišnje odvoje vreme za sebe, jave se lekaru i obave redovan ginekološki pregled. Žene bi trebalo da budu svesne da pet minuta odvojenog vremena za pregled može da spasi jedan život – poručuje Željka Milošević, predsednica Foruma žena SPS-a u Zrenjaninu. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.