Politika

Dveri traže uvođenje besplatnog parkinga za trudnice

Obrad Stanović
Obrad Stanović

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Zrenjaninu traži od lokalne vlasti uvođenje besplatnog parkinga za trudnice. Dveri smatraju da je uvođenje ove mere ostvarivo i moguće i navode primere koji to i dokazuju.

 

– Skupština grada Subotice nedavno je donela odluku o besplatnom parkingu za trudnice i porodice sa troje i više dece. U Pančevu, trudnice mogu ostvariti pravo na korišćenje parkirališta na teritoriji grada, bez plaćanja usluge korišćenja parkirališta. U Somboru, pravo na besplatnu parking kartu za trudnice ostvaruju sve trudnice, odnosno roditelji budućeg deteta sa prebivalištem na teritoriji grada Sombora. Da bi ostvarili pravo na besplatan parking budući roditelji treba da popune i predaju zahtev za izdavanje besplatne parking karte uz fotokopiju lične karte, saobraćajne dozvole i knjižice za trudnice. Dakle, procedura je vrlo jednostavna i po predavanju ovih dokumenata buduće mame više ne moraju da brinu o parking mestu – ističe Obrad Stanović, predsednik zrenjaninskog ogranka Dveri.

 

Stanović očekuje da će zrenjaninski gradski čelnici, povedeni pozitivnim primerima iz drugih lokalnih samouprava, uvesti ovu meru i u našem gradu.

 

– Nadamo se da razlog za neuvođenje ove mere neće biti taj što predlog dolazi od opozicione stranke. Pitanje nataliteta je nešto gde i vlast i opozicija moraju biti na istoj strani. Što se nas tiče, nemamo nikakav problem da pozdravimo i podržimo bilo koju odluku aktuelne vlasti, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, koja bi za rezultat imala povećanje nataliteta i životnog standarda porodica – zaključuje Stanović.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM