• Dveri traže uvođenje besplatnog parkinga za trudnice

    Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Zrenjaninu traži od lokalne vlasti uvođenje besplatnog parkinga za trudnice. Dveri smatraju da je uvođenje ove mere ostvarivo i moguće i navode primere koji to i dokazuju.   – Skupština grada Subotice nedavno je donela odluku o besplatnom parkingu za trudnice i porodice sa troje i više dece. U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dveri traže uvođenje besplatnog parkinga za trudnice

    Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Zrenjaninu traži od lokalne vlasti uvođenje besplatnog parkinga za trudnice. Dveri smatraju da je uvođenje ove mere ostvarivo i moguće i navode primere koji to i dokazuju.

     

    – Skupština grada Subotice nedavno je donela odluku o besplatnom parkingu za trudnice i porodice sa troje i više dece. U Pančevu, trudnice mogu ostvariti pravo na korišćenje parkirališta na teritoriji grada, bez plaćanja usluge korišćenja parkirališta. U Somboru, pravo na besplatnu parking kartu za trudnice ostvaruju sve trudnice, odnosno roditelji budućeg deteta sa prebivalištem na teritoriji grada Sombora. Da bi ostvarili pravo na besplatan parking budući roditelji treba da popune i predaju zahtev za izdavanje besplatne parking karte uz fotokopiju lične karte, saobraćajne dozvole i knjižice za trudnice. Dakle, procedura je vrlo jednostavna i po predavanju ovih dokumenata buduće mame više ne moraju da brinu o parking mestu – ističe Obrad Stanović, predsednik zrenjaninskog ogranka Dveri.

     

    Stanović očekuje da će zrenjaninski gradski čelnici, povedeni pozitivnim primerima iz drugih lokalnih samouprava, uvesti ovu meru i u našem gradu.

     

    – Nadamo se da razlog za neuvođenje ove mere neće biti taj što predlog dolazi od opozicione stranke. Pitanje nataliteta je nešto gde i vlast i opozicija moraju biti na istoj strani. Što se nas tiče, nemamo nikakav problem da pozdravimo i podržimo bilo koju odluku aktuelne vlasti, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, koja bi za rezultat imala povećanje nataliteta i životnog standarda porodica – zaključuje Stanović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]