• DSS predlaže izgradnju staze prema industrijskoj zoni Bagljaš

    Gradski odbor DSS Zrenjanin predlaže lokalnoj vlasti u Zrenjaninu izgradnju nove biciklističko – pešačke staze. Ona bi se protezala od ugla ulice Meše Selimovića i 9. januara, prema industrijskoj zoni Bagljaš.   – Pozivamo lokalnu vlast da, u saradnji sa Javnim preduzećem za urbanizam i firmama u ovoj industrijskoj zoni, razmotri ovaj predlog. Staza bi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DSS predlaže izgradnju staze prema industrijskoj zoni Bagljaš

    Gradski odbor DSS Zrenjanin predlaže lokalnoj vlasti u Zrenjaninu izgradnju nove biciklističko – pešačke staze. Ona bi se protezala od ugla ulice Meše Selimovića i 9. januara, prema industrijskoj zoni Bagljaš.

     

    – Pozivamo lokalnu vlast da, u saradnji sa Javnim preduzećem za urbanizam i firmama u ovoj industrijskoj zoni, razmotri ovaj predlog. Staza bi trebalo da se gradi sa desne strane puta, gledano iz pravca ulice 9. januara. Ona bi išla sve do ugla ulica Dragutinovačkog odreda i Milutina Subotina. Dužina staze iznosila bi približno 2.600 metara – precizira predsednik GO DSS u Zrenjaninu Zoran Sandić.

     

    On napominje da u pravcu ove industrijske zone svakodnevno prolazi više od 6.500 naših sugrađana, koji odlaze na radna mesta. Broj onih koji cirkulišu na ovom potezu u toku dana sigurno je i veći, veli Sandić.

     

    – Važno je napomenuti da se u ovoj industrijskoj zoni nalaze krucijalni inostrani i domaći poslodavci. Oni zapošljavaju više od 15 posto od ukupnog broja zaposlenih lica u gradu Zrenjaninu. Cilj izgradnje trotoara i biciklističke staze jeste olakšavanje zaposlenima da pristupe tim firmama. Razlog je i bezbednost svih koji se kao pešaci ili biciklisti kreću tom saobraćajnicom – naglašava Sandić.

     

    On napominje da se ova investicija treba ugovoriti tako da deo novčanih sredstava obezbedi grad Zrenjanin, dok bi drugi deo trebalo da obezbede kompanije iz industijske zone.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika