• DS: Sistem izneverio učenike – državne prvake u fizici

    Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Zrenjaninu ukazao je na jedan događaj u kojem su akteri bili učenici osnovne škole.   Demokrate u saopštenju za javnost navode da je nastavnik fizike pre nekoliko dana podelio fotografiju diploma i medalja koje su učenici osvojili na republičkom takmičenju za osnovne škole iz fizike. DS tvrdi da đaci […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DS: Sistem izneverio učenike – državne prvake u fizici

    Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Zrenjaninu ukazao je na jedan događaj u kojem su akteri bili učenici osnovne škole.

     

    Demokrate u saopštenju za javnost navode da je nastavnik fizike pre nekoliko dana podelio fotografiju diploma i medalja koje su učenici osvojili na republičkom takmičenju za osnovne škole iz fizike. DS tvrdi da đaci nisu bili u prilici da prime nagrade na svečanoj dodeli, zato što im nije bilo omogućeno da prespavaju u Kladovu. Umesto toga, u pola noći su se vraćali za Zrenjanin.

     

    „Iskrene čestitke upućujemo deci, ali i ponosnim roditeljima i nastavnicima koji su im pružili podršku tokom celog procesa. Učinila su ogroman korak i za svoju budućnost i za grad Zrenjanin. Međutim, sistem ih je ipak izneverio. Kako se to desilo? Kako bi sistem trebalo da funkcioniše? Nakon što nastavnik obavesti direktora škole o potrebama i dogovore se šta je to što će biti neophodno obezbediti, dužnost je direktora da podnese zvaničan zahtev gradskoj upravi. Gradska uprava ne sme biti spora. Ona mora u najkraćem mogućem roku da razmotri zahtev i izađe u susret onoliko koliko je u tom trenutku realno u mogućnosti. Finansiranje još jednog noćenja za državne prvake svakako da jeste realno. Potpuno je nejasno zašto se našlo pod znakom pitanja“, navodi se u saopštenju DS.

     

    Odbornica ove stranke u Skupštini grada Zrenjanina Alisa Kockar zaključuje da tako nešto ne sme da se ponovi nikada više u budućnosti.

     

    – Komunikacija na relaciji škola – gradska uprava mora biti podignuta na viši nivo. Niko me ne može ubediti da novac nije mogao na vreme biti tražen. Unapred se zna kako sva takmičenja izgledaju. Ne može me niko uveriti ni u to da nema sredstava u budžetu za ovako bitne stvari – istakla je Kockar.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin