Politika

DS PREDLAŽE: OTVORITI KLUB ZA STARE NA BAGLJAŠU

ZRENJANIN – Portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar naglasila je da u Zrenjaninu živi više od 20.000 lica starijih od 60 godina i da Bagljaš ima približan broj stanovnika, ujedno pitajući ko brine o seniorima u tom naselju, gde se hrane i gde provode vreme.

Naselje Bagljaš
Naselje Bagljaš

– Demokrate smatraju da je neophodno otvoriti Klub za starija lica na Bagljašu i od danas kreće sa zagovaranjem te ideje. Pre svega, Klub bi trebalo da nudi različite usluge: od frizera i pranja veša, preko ručka do zdravstvene zaštite. Građani bi mogli da pohađaju najrazličitije sekcije i igraju društvene igre, ali i da idu u posete drugim klubovima u Vojvodini i na druga zajednička putovanja. I sve to po nižim cenama – ističe Kockar.

Gerontološki centar, po njenom mišljenju, niti može, niti treba da preuzme na sebe sav teret.

– Neke vrste aktivnosti treba izmestiti, odnosno, deinstitucionalizovati i primer dobre prakse možemo da vidimo u Ulici Nikole Pašića, gde se nalazi Gerontološki klub. Otvaranje Kluba nije neki težak posao, državno pitanje ili zadatak za premijera. To je stvar lokalne samouprave i zavisi isključivo od volje onih koji su na vlasti – poručila je Kockar.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.