• DS: Potrebno je učiniti više i za medicinske radnike i za građane

    Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, epidemiološka situacija u Zrenjaninu je i te kako ozbiljna. Naš grad nalazi se na trećem mestu po broju registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini, odmah iza Novog Sada i Pančeva.   – Neophodno je preduzeti dodatne korake, kako bi se sačuvali zdravstveni radnici koji su već i sami na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DS: Potrebno je učiniti više i za medicinske radnike i za građane

    Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, epidemiološka situacija u Zrenjaninu je i te kako ozbiljna. Naš grad nalazi se na trećem mestu po broju registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini, odmah iza Novog Sada i Pančeva.

     

    – Neophodno je preduzeti dodatne korake, kako bi se sačuvali zdravstveni radnici koji su već i sami na izmaku snaga. Oni mesecima čine čuda i sa minimalnim ili nedovoljnim resursima spašavaju živote. Kada se razboli barem 20 lekara, 80 medicinskih sestara i tehničara i 20 pripadnika nemedicinskog osoblja, jasno je da reakcija mora biti brza – smatra v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Alisa Kockar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zoran Kasalović postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu prosvete

     

    S druge strane, dodaje Kockar, nije dovoljno učinjeno ni za građane.

     

    – Apsolutno je neprihvatljivo da bolesni ljudi, sa upalom pluća, stoje satima napolju, na vetru i hladnoći, bez ikakvog zaklona. Nedopustivo je i da nemamo dovoljno testova i da oni koji ne žive u gradu moraju da brinu da li će, kako i kada imati pristup lekovima – naglasila je Kockar.

     

     

    Alisa Kockar: Gradski budžet planirati sistematično

     

    Ona je podsetila i da će se pred odbornicima vrlo brzo naći predlog budžeta za narednu godinu. Zrenjaninske demokrate, navela je Alisa Kockar, apeluju na aktuelni saziv Skupštine grada da planiranju pristupe ozbiljno i sistematično, kao i da na prvo mesto stave opšti interes.

     

    – Vrlo je važno da budžet za 2021. godinu bude takav da odgovara realnim potrebama građana Zrenjanina. Pored rešavanja životnih pitanja koja muče naše sugrađane već godinama, poput pijaće vode i infrastrukturnih ulaganja, kroz novi budžet treba da se vidi jasna strategija pomoći za borbu protiv epidemije i za prevazilaženje njenih posledica. Tu, pre svega, mislim na zdravstvo, za koje su planirani izdaci već godinama unazad sramotno mali, ali i školstvo i pomoć građanima koji su pretrpeli velike finansijske gubitke – zaključila je Alisa Kockar.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin