• DS PITA: ZAŠTO NEPOSREDNA POGODBA, A NE LICITACIJA?

    ZRENJANIN – Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Goran Kaurić na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta govorio je o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini u Pupinovoj ulici.     – Zašto bismo bilo šta otuđivali neposrednom pogodbom kada možemo taj isti prostor da stavimo na licitaciju? Licitacija bi omogućila transparentan proces od kog bi grad […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DS PITA: ZAŠTO NEPOSREDNA POGODBA, A NE LICITACIJA?

    ZRENJANIN – Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Goran Kaurić na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta govorio je o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini u Pupinovoj ulici.

     

    demokratska stranka

     

    – Zašto bismo bilo šta otuđivali neposrednom pogodbom kada možemo taj isti prostor da stavimo na licitaciju? Licitacija bi omogućila transparentan proces od kog bi grad sigurno profitirao. Umesto toga, vlast se odlučuje za neposrednu pogodbu. Čak i da iza ove odluke nema loših namera, njome se otvara prostor za koruptivne radnje, kako sad, tako i u budućnosti, a tako se ne vodi jedan ozbiljan grad – naglasio je Kaurić.

     

    Odbornica DS Alisa Kockar posvetila je pažnju usvajanju Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije koji će važiti do 2021. godine. Ona je ocenila da je plan odličan i da bi ga trebalo podržati iz dva razloga. 

     

    – Prvi je što bi njegovim usvajanjem trebalo da bude obezbeđeno jednako postupanje u svim slučajevima, pa nećemo moći da imamo situaciju kad su moje dopune dnevnog reda odbijene iz tehničkih razloga, iako su na prethodnih 10 sednica bile prihvaćene u istovetnoj formi. Drugo, on zahteva potpunu dostupnost informacija. To znači da ću, kada ponovo budem tražila informacije o investicijama u poslednjih pet godina, dobiti odgovor od uprave čiji cilj nije da mi pruži što manje informacija – istakla je Kockar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Da li je to mala Alisa nesto pohvalila sto su donele vlasti? Ima da bude grmljavine i jake kise.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]