Politika

DS PITA: ZAŠTO NEPOSREDNA POGODBA, A NE LICITACIJA?

demokratska stranka

ZRENJANIN – Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Goran Kaurić na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta govorio je o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini u Pupinovoj ulici.

 

demokratska stranka

 

– Zašto bismo bilo šta otuđivali neposrednom pogodbom kada možemo taj isti prostor da stavimo na licitaciju? Licitacija bi omogućila transparentan proces od kog bi grad sigurno profitirao. Umesto toga, vlast se odlučuje za neposrednu pogodbu. Čak i da iza ove odluke nema loših namera, njome se otvara prostor za koruptivne radnje, kako sad, tako i u budućnosti, a tako se ne vodi jedan ozbiljan grad – naglasio je Kaurić.

 

Odbornica DS Alisa Kockar posvetila je pažnju usvajanju Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije koji će važiti do 2021. godine. Ona je ocenila da je plan odličan i da bi ga trebalo podržati iz dva razloga. 

 

– Prvi je što bi njegovim usvajanjem trebalo da bude obezbeđeno jednako postupanje u svim slučajevima, pa nećemo moći da imamo situaciju kad su moje dopune dnevnog reda odbijene iz tehničkih razloga, iako su na prethodnih 10 sednica bile prihvaćene u istovetnoj formi. Drugo, on zahteva potpunu dostupnost informacija. To znači da ću, kada ponovo budem tražila informacije o investicijama u poslednjih pet godina, dobiti odgovor od uprave čiji cilj nije da mi pruži što manje informacija – istakla je Kockar.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz