Politika

DS: KOJE MANIFESTACIJE SU BITNE ZA GRAD ZRENJANIN?

Skupština grada Zrenjanina
Skupština grada Zrenjanina

ZRENJANIN – Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Miroslav Kalanj je na ovonedeljnom zasedanju ukazao na, kako je naveo, neracionalnu odluku o određivanju bitnih manifestacija za grad Zrenjanin, u kojoj su pobrojane isključivo manifestacije koje se odigravaju u gradu, bez ijednog jedinog događaja u selima.

Skupština grada Zrenjanina

– Ovde imamo apsurdnu situaciju da je gradonačelnik pre nekoliko dana obišao Festival kobasica i domaće rakije u Belom Blatu, a da nje nema na ovom spisku. Nema ni dve najveće slave u Banatu, melenačke i perleske, ali zato se Bogojavljensko plivanje za Časni krst nalazi na spisku, iako je to crkvena svetkovina, a ne društvena. Ako vlast ne može da razdvoji crkvu od države, mi iz opozicije ćemo im rado pojasniti kako se to radi i šta piše u našem Ustavu, baš kao što smo ukazali i da ne postoji Srpska Nova godina, kao što su naveli u tekstu, već Nova godina po Julijanskom kalendaru – istakao je Kalanj.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Da li to znači da neće biti ni „SREMČEVIH DANA“ u Elemiru!?
  Grad je velikim ulaganjem, preuzeo „elemirsku slavu“-„Veliku Gospojinu“, a, ako sada ne bude ni SEĆANJE NA S. SREMCA, krajem juna, ostaćemo u „žabokrečini kulture“!!! Nikako se ne poštuje i ne samo u kulturi, odnos „40 : 60=“, raspodele gradskog kolača, koji odgovara broju stanovnika „selo : grad“!!!???
  Zašto se ne iskoriste tzv. „zadružni domovi“, izgrađeni 50-ih, koje ima, skoro svako selo!? Ali tu treba i malo raditi, uz ideje osmišljavanja! To je već teže.
  Verovatno će i njih, neki privatnik, za „1 $“, kupiti!!!???
  Blago nama!
  Pozdrav iz Elemira!

  • pobuniti se protiv takvih, sacuvati kulturu i nasledja , mnoga sela su propala zbog bahatih preduzetnika privatnika i drage nam drzave !

sinovoz
FAM