• DRUŠTVO SRPSKO – RUSKO – BELORUSKOG PRIJATELJSTVA

    ZRENJANIN – U Zrenjaninu je osnovan Gradski odbor Društva „Srpsko – rusko – belorusko prijateljstvo Srbije“. Na predlog inicijativnog odbora Društva na nacionalnom nivou, sa sedištem u Čačku, za predsednicu Društva u Zrenjaninu izabrana je Vesna Kulundžić, po profesiji diplomirani ekonomista.      Novinar Božidar Drinić i magistar tehničkih nauka Zoran Kovački izabrani su za zamenika […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DRUŠTVO SRPSKO – RUSKO – BELORUSKOG PRIJATELJSTVA

    ZRENJANIN – U Zrenjaninu je osnovan Gradski odbor Društva „Srpsko – rusko – belorusko prijateljstvo Srbije“. Na predlog inicijativnog odbora Društva na nacionalnom nivou, sa sedištem u Čačku, za predsednicu Društva u Zrenjaninu izabrana je Vesna Kulundžić, po profesiji diplomirani ekonomista. 

     

    društvo
    Božidar Drinić, Vesna Kulundžić i Zoran Kovački

     

    Novinar Božidar Drinić i magistar tehničkih nauka Zoran Kovački izabrani su za zamenika i pomoćnika predsednika Društva. Konstituisani su i svi drugi organi, tako da je omogućen nesmetan početak rada. 

     

    Zrenjanin je 17. grad u Srbiji u kome je osnovan odbor Društva srpsko – rusko – beloruskog prijateljstva.

     

    – Društvo je osnovano radi afirmacije i negovanja duhovnih, privrednih, kulturnih, naučnih, sportskih i drugih vidova saradnje između srpskog, ruskog i beloruskog naroda, imajući u vidu kulturno – istorijsku celovitost ova tri naroda u istorijskom kontinuitetu, polazeći od toga da između nas postoje vekovne istorijske, civilizacijske i kulturne veze bazirane na slovenskoj pripadnosti, pravoslavlju i bliskosti jezika. Društvo uživa veliku podršku zvaničnih institucija, kao i ambasadora Rusije i Belorusije u Srbiji, a uz nesebičnu pomoć Grada Zrenjanina i gradonačelnika Čedomira Janjića, organizovaćemo dolazak ambasadora Rusije i Belorusije, kao i predsednika privredne komore Ruske federacije u Zrenjanin, na svečano otvaranje kancelarije Društva, koja će se nalaziti u centru grada, u takozvanoj zgradi Komiteta – istakla je predsednica Gradskog odbora u Zrenjaninu Vesna Kulundžić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]