• Druga javna rasprava o Nacrtu pokrajinske odluke o Danu Vojvodine

    Druga javna rasprava o Nacrtu pokrajinske skupštinske odluke o utvrđivanju i svečanom obeležavanju Dana AP Vojvodine i drugih dana od pokrajinskog značaja biće održana u utorak, 10. aprila, u 11 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, najavila je Pokrajinska vlada.   O Nacrtu odluke i značaju ovih datuma govoriće direktor Muzeja Vojvodine, istoričar dr […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Druga javna rasprava o Nacrtu pokrajinske odluke o Danu Vojvodine

    Druga javna rasprava o Nacrtu pokrajinske skupštinske odluke o utvrđivanju i svečanom obeležavanju Dana AP Vojvodine i drugih dana od pokrajinskog značaja biće održana u utorak, 10. aprila, u 11 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, najavila je Pokrajinska vlada.

     

    O Nacrtu odluke i značaju ovih datuma govoriće direktor Muzeja Vojvodine, istoričar dr Drago Njegovan, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama dr Nebojša Kuzmanović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

     

    Nacrtom te odluke predloženo je da se kao Dan AP Vojvodine svečano obeležava 25. novembar, dan na koji je 1918. godine Velika narodna skupština, održana u Novom Sadu, proglasila prisajedinjenje vojvođanskih oblasti Kraljevini Srbiji.

     

    Takođe je predviđeno da se, kao datumi od pokrajinskog značaja, obeležavaju i 15. maj, povodom Majske skupštine održane u Sremskim Karlovcima 1848. godine, na kojoj je proglašeno stvaranje Srpske Vojvodine, i 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava, kada su UN 1948. godine usvojile Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]