Politika

DOSTA JE BILO: Čemu sednice Skupštine grada sazvane po hitnom postupku?

Aleksandar Korovljev
Aleksandar Korovljev (Foto: Dosta je bilo)

Odbornik Dosta je bilo Aleksandar Korovljev kazao je da svrha Skupštine grada nije samo da se u njoj imenuju direktori, nadzorni i školski i drugi odbori, već da bi to trebalo da bude mesto gde mogu da se postave pitanja, predlože rešenja, mesto na kojem treba da se otvoreno razgovara o svim važnim stvarima koje se tiču kvaliteta života svakoga od nas.

 

– Sednice Skupštine se po pravilu zakazuju po potrebi, a najmanje jednom u tri meseca. Umesto da se koristi prilika da se raspravlja o važnim problemima, koje znamo da Zrenjanin ima, sednice Skupštine grada se ne zakazuju. Odnosno čeka se zadnji propisani rok od tri meseca, a zatim se sednica zakaže po hitnom postupku, onako kako se inače sednice zakazuje prilikom recimo elementarnih nepogoda – naglasio je Korovljev.

 

On je pojasnio da se na hitno sazvanim sednicama ne može otvoriti rasprava o bilo kojoj važnoj temi niti postavi pitanje, već da može samo o temama koje je gradska vlast označila kao hitne.

 

– Prošle nedelje, u četvrtak popodne, za petak je zakazana jedna takva sednica po hitnom postupku, pred isticanje zakonskog roka od tri meseca od prethodne održane sednice. O hitnosti zakazivanja možete da prosudite sami. Teme dnevnog reda se još uvek nalaze na web portalu grada Zrenjanina, a tiču se parcelisanja zemljišta za kinesku fabriku guma koja treba da se gradi sledeće godine, planu generalne regulacije, otuđivanju zemljišta i kupovini jedne nekretnine – napomenuo je Korovljev, upitavši zašto ova hitna sednica nije mogla da se održi nedelju dana kasnije, odnosno da bude sazvana po redovnom postupku.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz