Politika

DOSTA JE BILO: Čemu sednice Skupštine grada sazvane po hitnom postupku?

Aleksandar Korovljev
Aleksandar Korovljev (Foto: Dosta je bilo)

Odbornik Dosta je bilo Aleksandar Korovljev kazao je da svrha Skupštine grada nije samo da se u njoj imenuju direktori, nadzorni i školski i drugi odbori, već da bi to trebalo da bude mesto gde mogu da se postave pitanja, predlože rešenja, mesto na kojem treba da se otvoreno razgovara o svim važnim stvarima koje se tiču kvaliteta života svakoga od nas.

 

– Sednice Skupštine se po pravilu zakazuju po potrebi, a najmanje jednom u tri meseca. Umesto da se koristi prilika da se raspravlja o važnim problemima, koje znamo da Zrenjanin ima, sednice Skupštine grada se ne zakazuju. Odnosno čeka se zadnji propisani rok od tri meseca, a zatim se sednica zakaže po hitnom postupku, onako kako se inače sednice zakazuje prilikom recimo elementarnih nepogoda – naglasio je Korovljev.

 

On je pojasnio da se na hitno sazvanim sednicama ne može otvoriti rasprava o bilo kojoj važnoj temi niti postavi pitanje, već da može samo o temama koje je gradska vlast označila kao hitne.

 

– Prošle nedelje, u četvrtak popodne, za petak je zakazana jedna takva sednica po hitnom postupku, pred isticanje zakonskog roka od tri meseca od prethodne održane sednice. O hitnosti zakazivanja možete da prosudite sami. Teme dnevnog reda se još uvek nalaze na web portalu grada Zrenjanina, a tiču se parcelisanja zemljišta za kinesku fabriku guma koja treba da se gradi sledeće godine, planu generalne regulacije, otuđivanju zemljišta i kupovini jedne nekretnine – napomenuo je Korovljev, upitavši zašto ova hitna sednica nije mogla da se održi nedelju dana kasnije, odnosno da bude sazvana po redovnom postupku.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM