• DOSTA JE BILO: Čemu sednice Skupštine grada sazvane po hitnom postupku?

    Odbornik Dosta je bilo Aleksandar Korovljev kazao je da svrha Skupštine grada nije samo da se u njoj imenuju direktori, nadzorni i školski i drugi odbori, već da bi to trebalo da bude mesto gde mogu da se postave pitanja, predlože rešenja, mesto na kojem treba da se otvoreno razgovara o svim važnim stvarima koje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DOSTA JE BILO: Čemu sednice Skupštine grada sazvane po hitnom postupku?

    Odbornik Dosta je bilo Aleksandar Korovljev kazao je da svrha Skupštine grada nije samo da se u njoj imenuju direktori, nadzorni i školski i drugi odbori, već da bi to trebalo da bude mesto gde mogu da se postave pitanja, predlože rešenja, mesto na kojem treba da se otvoreno razgovara o svim važnim stvarima koje se tiču kvaliteta života svakoga od nas.

     

    – Sednice Skupštine se po pravilu zakazuju po potrebi, a najmanje jednom u tri meseca. Umesto da se koristi prilika da se raspravlja o važnim problemima, koje znamo da Zrenjanin ima, sednice Skupštine grada se ne zakazuju. Odnosno čeka se zadnji propisani rok od tri meseca, a zatim se sednica zakaže po hitnom postupku, onako kako se inače sednice zakazuje prilikom recimo elementarnih nepogoda – naglasio je Korovljev.

     

    On je pojasnio da se na hitno sazvanim sednicama ne može otvoriti rasprava o bilo kojoj važnoj temi niti postavi pitanje, već da može samo o temama koje je gradska vlast označila kao hitne.

     

    – Prošle nedelje, u četvrtak popodne, za petak je zakazana jedna takva sednica po hitnom postupku, pred isticanje zakonskog roka od tri meseca od prethodne održane sednice. O hitnosti zakazivanja možete da prosudite sami. Teme dnevnog reda se još uvek nalaze na web portalu grada Zrenjanina, a tiču se parcelisanja zemljišta za kinesku fabriku guma koja treba da se gradi sledeće godine, planu generalne regulacije, otuđivanju zemljišta i kupovini jedne nekretnine – napomenuo je Korovljev, upitavši zašto ova hitna sednica nije mogla da se održi nedelju dana kasnije, odnosno da bude sazvana po redovnom postupku.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika