Politika

Demokratska stranka tvrdi da ne postoje uslovi za razvoj atletskog sporta

Gradski stadion
Gradski stadion (Foto: Zoran Bogaroški)

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Miroslav Simanić podsetio je da je prošlo nekoliko meseci od najave gradskih vlasti da će na stadionu u Karađorđevom parku započeti radovi na njegovoj rekonstrukciji, kako bi u što skorije vreme odgovorio na potrebe atletskog sporta.

 

– Svedoci smo da danas ne postoje gotovo nikakavi uslovi za razvoj ovog veoma važnog sporta. Dotrajala atletska staza, sprave i rekviziti koji su u veoma lošem stanju, samo su neki od problema s kojima se suočavaju atletski klubovi u Zrenjaninu. Atletika predstavlja jedan od najvažnijih bazičnih sportova, koji utiče na pravilan razvoj dece, i u skladu s tim, mi u Demokratskoj stranci atletici dajemo prioritet kada je u pitanju unapređenje sporta u Zrenjaninu – naglasio je Simanić.

 

On je ocenio da postoje objektivne društvene i, iznad svega, finansijske okolnosti koje usporavaju razvoj najmasovnijih sportova, kao što su fudbal, odbojka, rukomet, košarka…

 

– Ali, šta sprečava lokalnu vlast da stvori optimalne uslove za razvoj, a samim tim i omasovljenje atletike – upitao je Simanić.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • alo vi zuti ste nam sa mirkom ugasili fk proleter i doveli cirkus, treba ceo stadion da se rekonstruise ne samo atletska staza. Ko jos ima u srbiji podzemni tunel za izlazak igraca?

sinovoz
FAM