Politika

DEMOKRATSKA STRANKA IMA PLAN ZA ZRENJANIN

ds

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miroslav Simanić izjavio je da je DS izradila plan za Zrenjanin koji se, kako je naveo, direktno odnosi na unapređenje kvaliteta života u ovom gradu.

 

demokratska stranka

 

– Kvalitet života u gradu treba da se zasniva na nekoliko stubova: saobraćajna infrastruktura, investiciona politika, kultura, sport i zabava. Kada se govori o saobraćaju, izgradnja obilaznice je apsolutni prioritet, jer bi se na taj način rasteretio gradski saobraćaj. Takođe, treba stvoriti uslove za ekološke vidove saobraćaja (biciklističke staze) i raditi na njihovoj realizaciji – kazao je Simanić.

 

Po njegovim rečima, investicije iz IT sektora su važne sa stanovišta ekonomskog razvoja grada, jer imaju ogroman izvozni potencijal.

 

– U tom smislu Zrenjanin mora da postane sredina u kojem će najbolji studenti Elektrotehničkog, Mašinskog, ali i drugih fakulteta imati šansu da u potpunosti realizuju svoje profesionalne ambicije. Pošto kao društvo težimo ka EU, podsticaćemo vrednost i značaj „malog porodičnog biznisa“, posebno u naseljenim mestima – istakao je Simanić.

 

On je poručio da kultura mora imati strateško mesto razvoju grada Zrenjanina, kao i okolnih mesta, i da nijedna institucija kulture ne sme biti ugašena pod izgovorom ekonomske neopravdanosti.

 

– Gradski odbor Demokratske stranke će, pored kritike sadašnje vlasti, ubuduće voditi i pozitivnu kampanju, gde ćemo nuditi konkretna rešenja za ključne oblasti koje čine srž života u gradu Zrenjaninu – najavio je Simanić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Imali ste priliku od 2000 te da donesete značajan boljitak i niste ništa učinili, zašto bih vam sad verovali lopovi jedni i izdajnici?

sinovoz
FAM