• Demokrate podržale sutrašnji protest

    Najavljuju dolazak bez stranačkih obeležja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Demokratska stranka (DS) će podržati građanski protest, koji je najavljen za sutra, rečeno je danas na konferenciji za novinare u toj stranci.

    Nekoliko organizacija i sindikata najavilo je za četvrtak protest pod parolom „Obećanja smo siti, život nam fali“. Početak je zakazan za 17.30 časova, na platou ispred Vojvođanske banke.

    Član DS Sebastijan Dorožan pozvao je one „koji ne žele da sa strane nemo posmatraju sopstvene živote“, da učestvuju na građanskom protestu.

    – Osećaj nemoći je samo prividan, a građani su jedina prava moć Zrenjanina. Bez građana postoje samo uništene fabrike, propale zgrade, nezavršene obilaznice, nepotrebni koncerti, krediti za šminkanje trga i najskuplje komunalije – rekao je on.

    Dorožan je ocenio da je ideja o građanskom protestu podsetila na energiju i buntovnički duh, koji su učestvovali u stvaranju i oblikovanju DS-a.

    – Bez mnogo ustručavanja je prihvaćeno da članovi Demokratske stranke učestvuju i podrže protest bez stranačkih obeležja. DS se time vraća među građane i svojim izvornim načelima – objasnio je on.

    Član zrenjaninske DS je poručio da, u ime te stranke i, kako je naveo, autentičnog građanskog duha „željnog bunta zbog napretka, boljeg i pristojnog života“, poziva Zrenjanince da „stanu u jednu kolonu, svi zajedno i glasno za Zrenjanin, naoružani samo energijom i dobrim glasom“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika