Politika

DEMOKRATE OBIŠLE POSTROJENJE, OVO SU NJIHOVI UTISCI

postrojenje-za-vodu
Postrojenje za prečišćavanje vode

ZRENJANIN – Zrenjaninski odbor Demokratske stranke, čiji odbornici su bili među građanima koji su iskoristili otvorena vrata, odnosno organizovanu posetu postrojenju za preradu vode iz zrenjaninskog vodovoda, izdao je saopštenje ovim povodom.

 

postrojenje-za-vodu
Postrojenje za prečišćavanje vode

 

“Saznali smo nekoliko važnih stvari u vezi sa ovim postrojenjem za prečišćavanje vode”, navodi se u objavi zrenjaninskog ogranka DS, i taksativno nabrajaju zaključci do kojih su došli nakon posete.

 

“Prvo, samo postrojenje i pojašnjenja koja smo dobili čine nas optimističnim”, ističu u DS. Odbornik Miroslav Kalanj kaže da postrojenje deluje ozbiljno i ističe da su cifre koje su pominjane za poštovanje.

 

-Moj utisak je da sama fabrika jeste nešto što grad zaslužuje. Postavio sam dosta pitanja u vezi sa samim sistemom i odgovori su uglavnom bili na zadovoljavajućem nivou. Nažalost, kvalitet vode koju će građani piti zavisi puno i od samog JKP “Vodovod i kanalizacija”, odnosno stanja i kvaliteta mreže, dok će krajnja cena vode zavisiti i od samog grada. Koliku će krajnju cenu plaćati korisnici danas nismo čuli, a složićemo se da je to ono što sve nas najviše zanima, mnogo više od saznanja da je cena vode koja napušta fabriku 28 centi – naglašava Kalanj.

 

Kao drugi zaključak u DS navode tvrdnju investitora da su administrativne prepreke najveći problem sa kojim se suočavaju.

 

Odbornica Alisa Kockar povodom žalbi investitora postavlja pitanje, šta je sa saradnjom republičkih i pokrajinskih vlasti, zašto Pokrajina opstruiše napore Zrenjanina da konačno dobije pijaću vodu i radi li isto i republička vlast?

 

“Treće, postavlja se pitanje u čemu je problem ako je već sve u redu sa samim postrojenjem. I na kraju, četvrto saznanje je takođe jedno od onih optimističnih. Predstavnici investitora iskazali su zainteresovanost da postave mini-postrojenja u udaljenim naseljenim mestima. To znači da bi Perlez, Tomaševac i Botoš mogli da imaju pijaću vodu koliko već početkom 2018. godine ako bi gradska vlast to htela, a Pokrajina ne bi sprečila”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

Podeli članak
sinovoz
FAM