• DARKO BAĐOK: Razvojni planovi za ovu godinu su realni i ostvarivi

    Privredni rast u Vojvodini je evidentan. Prihodi u budžetu rastu, a razvojni planovi za 2020. godinu su realni i ostvarivi, pa se očekuje dalji ravnomeran razvoj pokrajine. Ovu tvrdnju, sumirajući godinu za nama, ističe pokrajinski poslanik iz Zrenjanina Darko Bađok.   Bađok navodi da budžet pokrajine Vojvodine konstantno raste od 2016. godine i da se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DARKO BAĐOK: Razvojni planovi za ovu godinu su realni i ostvarivi

    Privredni rast u Vojvodini je evidentan. Prihodi u budžetu rastu, a razvojni planovi za 2020. godinu su realni i ostvarivi, pa se očekuje dalji ravnomeran razvoj pokrajine. Ovu tvrdnju, sumirajući godinu za nama, ističe pokrajinski poslanik iz Zrenjanina Darko Bađok.

     

    Bađok navodi da budžet pokrajine Vojvodine konstantno raste od 2016. godine i da se od tada uvećao za četvrtinu. A 2020. godine je planiran u sumi od čak 77 milijardi dinara. Posebno značajan je rast prihoda od poreza na zarade i prihoda od poreza na dobit.

     

    – Pažnja koju pokrajinska vlast pridaje razvojnim komponentama je očigledna. Od 2016. godine, od dana preuzimanja odgovornosti upravljanja pokrajinom od strane Srpske napredne stranke, pokrajinski budžet veći je za 19,3 milijardi dinara, odnosno 25 posto. Veći budžet, investiciono orijentisan, sigurno će omogućiti još bolje uslove za dalji rast i razvoj pokrajine – napominje Darko Bađok.

     

    On tvrdi da je budžet projektovan pažljivo i realno. O tome govori i nivo novog zaduživanja u 2020. godini od 2,4 milijarde dinara, i to opet za potrebe investiranja.

     

    – Od tog novca, 1,8 milijardi dinara je za „Kamenicu 3“, a 600 miliona dinara za nabavku savremenog automatskog raketnog sistema za protivgradnu odbranu, i to na teritoriji cele pokrajine. A čak 30 posto operativnog budžeta, kojim će raspolagati pokrajinska vlada, opredeljeno je za poljoprivredu – kaže Bađok.

     

    darko bađok
    Foto: Aleksandar Blanuša

     

    Kritike opozicije predstavljaju demagogiju

     

    On ističe da se sada mnogo više vodi računa o vodoprivredi, koja je od velikog značaja za Pokrajinu.

     

    – Vodoprivreda u Vojvodini je kompleksan sistem od čijeg stanja direktno zavise svi građani pokrajine. Budžetom je predviđeno 4,29 milijardi dinara za brigu o vodnom sistemu, zaštiti i kvalitetu voda i zaštiti od štetnog dejstva voda. O veličini sistema govori činjenica da u Vojvodini poljoprivredne površine čine 1,85 miliona hektara, a obradive 1,66 miliona. Za njihovu eksploataciju u funkciji je čak 16.000 objekata na kanalskoj mreži i 20.703 kilometara odvodnih kanala – naglašava Bađok.

     

    On dodaje da sve kritike opozicije o neusklađenosti pokrajinskog i republičkog nivoa vlasti predstavljaju demagogiju.

     

    – Treba napomenuti da budžet države Srbije predviđa ukupna izdvajanja za AP Vojvodinu u 2020. godini u visini od 100,1 milijardu dinara. To je 8,8 posto republičkog budžeta, ili za 10 posto više nego u 2019. godini – napominje Bađok.

     

    Pokrajinski poslanik SNS konstatuje da sva tri nivoa vlasti pokazuju dobre rezultate.

     

    – Parametri su pozitivni, kretanja značajna, pa su i naša očekivanja realna i pozitivna. Ostaje nada da će lokalne samouprave još više biti servis građana i da će se specijalizovati za apliciranje ka fondovima, pre svega dobrim projektima. A od pokrajinske vlade očekuje se dalja briga o ravnomernom razvoju Vojvodine – zaključuje Darko Bađok.

     

    darko bađok
    Foto: Aleksandar Blanuša

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Ako je to 8,8% republičkog budžeta a Vojvodina taj isti budžet puni sa 40% od ukupnih prihoda u budžetu, kakva je to računica G.Bađok. Čini mi se da niste završili osnovnu školu a tamo se učio račun. To je čista demagogija sa vaše strane. Evo jednog primera, a to je Zrenjanin koji je drastično oštećen po osnovu naftne rente koja je mizerna /3%/ a vama i vašoj stranci to ne smeta. Svi ćute i misle da ne treba talasati, ovako je odlično. Veoma me interesuje koliko će novca doći u Vojvodinu iz investicionog plana 2025? Po mojoj računici to bi trebalo biti oko 4,5 milijardi Evra, ali sumnjam da će to biti tako. Kraj demagogije.

    2. Bivši konobar je postao poslanik u Vojvodini, a izgleda da nije naučio ni da računa. Možda računa kao konobar pa je sve super.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]