• DANAS BIRAMO POSLANIKE I ODBORNIKE

    Portal „Zrenjaninski“ će objaviti prve rezultate glasanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DANAS BIRAMO POSLANIKE I ODBORNIKE

    Podsećamo naše čitaoce u Srednjobanatskom okrugu da se u nedelјu, 24. aprila, održavaju izbori za 250 narodnih poslanika Narodne skupštine, 120 poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine i 67 odbornika u Skupštini grada Zrenjanina, kao i odbornika u skupštinama opština Nova Crnja, Žitište, Sečanj i Novi Bečej, na kojima će moći da glasaju sva lica upisana u birački spisak.

    glasanje-izbori

    Glasanje će trajati od 7 do 20 časova. Birač može da glasa samo pod uslovom da na biračko mesto ponese važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na čijem obrascu je naveden jedinstveni matični broj građana. Svi birači bi trebalo da dobiju obaveštenje sa adresom biračkog mesta na kojem će moći da glasaju, pri čemu nisu dužni da to obaveštenje ponesu na biračko mesto.

    Napominjemo da birači koji nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto, mogu da glasaju ukoliko do 11 časova na dan izbora o tome obaveste birački odbor. Birači sa invaliditetom mogu da na biračko mesto dođu uz pomoć psa vodiča, kao i da umesto ličnog potpisivanja, koriste pečat sa potpisom, odnosno ličnim podacima.

    Na dan izbora, biračka mesta se otvaraju u 7 časova, a zatvaraju u 20 časova. U toku tog vremena biračko mesto mora biti neprekidno otvoreno.

    Glasa se zaokruženjem rednog broja ispred naziva izborne liste za koju se birač opredelio. Glasa se, dakle, za izborne liste, a ne za konkretnog kandidata na izbornoj listi. Birač može da glasa samo za jednu izbornu listu sa glasačkog listića.

    Broj birača u Vojvodini je 1.729.437,  i oni će birati 120 poslanika pokrajinskog parlamenta. Na izbornom listiću je 15 partija, stranaka i koalicija.

    Na izborima za Skupštinu grada Zrenjanina birači se opredeljuju između 16 opcija, za popunjavanje 67 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu.

    Portal „Zrenjaninski“ će redovno obaveštavati čitaoce o izlaznosti, kao i prvim rezultatima glasanja na području srednjeg Banata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika