• Dan sećanja na žrtve NATO agresije biće obeležen i u Zrenjaninu

    Dan sećanja na žrtve NATO agresije biće obeležen u Zrenjaninu u nedelju, 24. marta, u 11 časova. Kako je najavljeno, biće upriličena komemoracija i polaganje venaca na spomenik poginulim u ratnim sukobima od 1991-1999. godine, ispred zgrade Komiteta.   Dan sećanja na žrtve NATO agresije, odnosno obeležavanje 20 godina od početka bombardovanja Jugoslavije, organizuju Komanda […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dan sećanja na žrtve NATO agresije biće obeležen i u Zrenjaninu

    Dan sećanja na žrtve NATO agresije biće obeležen u Zrenjaninu u nedelju, 24. marta, u 11 časova. Kako je najavljeno, biće upriličena komemoracija i polaganje venaca na spomenik poginulim u ratnim sukobima od 1991-1999. godine, ispred zgrade Komiteta.

     

    Dan sećanja na žrtve NATO agresije, odnosno obeležavanje 20 godina od početka bombardovanja Jugoslavije, organizuju Komanda za razvoj Banatske brigade i Grad Zrenjanin. Delegaciju lokalne samouprave će predvoditi predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.

     

    Inače, zamenik predsednika donjeg doma ruskog parlamenta Petar Olegovič Tolstoj izjavio je da je Rusiju sramota što Srbiji nije više pomogla 1999.

     

    Tolstoj je, inače, potomak slavnog ruskog književnika Lava Nikolajeviča Tolstoja. On je izjavio da je bombardovanje SRJ 1999. godine bila nesreća koja je zadesila srpski narod. Ovaj događaj je, po njegovim rečima, Ruse uverio u to koliko je Zapad licemeran i koliko su tamo na snazi dvostruki standardi.

     

    On je potvrdio i da ima porodične veze sa Srbijom, zbog čega ga nazivaju i „srpskim Tolstojem“.

     

    – Moj deda je bio beli oficir koji je 1921. sa svojima došao u Zrenjanin. Otac mi je rođen u Beogradu, gde je odrastao. Porodica se vratila u Rusiju posle Drugog svetskog rata – rekao je Tolstoj.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]