Politika Vesti Zrenjanin

BORISLAV GAĐANSKI: Tragedija zvana “Jugoremedija”

Demokratska stranaka Srbije

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije Borislav Gađanski ocenio je da nekada moćnu privredu Zrenjanina prati „privatizaciono prokletstvo“.

 

– Zrenjaninska privreda je simbol sveopšteg ekonomskog propadanja. Nema uspešne privatizacije u Zrenjaninu. Ono što je nastavilo da radi i posluje posle privatizacije je gotovo ništa u odnosu na ono što je prestalo da radi i više ne postoji. Nabrajanje propalih firmi bi potrajalo – poručio je Gađanski.

 

On je ukazao na slučaj Fabrike lekova „Jugoremedija“. Napomenuo je da se ovim preduzećem mediji bave i dan danas.

 

– Nigde nije tako jasna i prepoznatljiva sprega politike, vlasti, novokomponovanog biznisa, korupcije, otimačine, pranja novca, gaženja prava radnika itd. kao u slučaju “Jugoremedije”. Danas, jedna velika, potencijalno profitabilna firma, trpi nove udarce. Sve zbog inaćenja i nezajažljivih ambicija „novokomponovanih biznismena“. Firma koja je stvorena novcem zrenjaninske privrede, odnosno novcem građana ove sredine, iz dana u dan gubi vrednost. Ona ne može da dobije novog vlasnika zbog sudskih sporova i blokada koje nameću oni koji u tu fabriku ništa nisu uložili – kazao je Gađanski.

 

Kako je zaključio, u ekonomskoj tragediji zvanoj “Jugoremedija”, rasplet još nije na vidiku.

 

– U toj tragediji Srbija je već mnogo izgubila, još više Grad Zrenjanin, a najviše porodice radnika fabrike lekova – dodao je Gađanski.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM