• BOLNICA ZAVADILA DEMOKRATE I NAPREDNjAKE

    Sučeljena mišljenja o stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Politizacija zdravstva može da dovede do nesagledivih posledica kada su u pitanju osnovni postulati zdravstvene zaštite, definisani pored zakona i Ustavom Republike Srbije, pa svaka instrumentalizacija u cilju političkih poena neke stranke može da se okrene poput bumeranga – ocenjuje Gordana Kozlovački, potpredsednica Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) i direktorka Opšte bolnice u Zrenjaninu.

    Gordana Kozlovački
    Gordana Kozlovački

    Ona je, odgovarajući na prozivke koje su se u poslednje vreme mogle čuti na račun menadžmenta Bolnice, kazala da u ovoj zdravtsvenoj ustanovi, po svim normativima, postoji manjak od oko 100 zdravstvenih radnika i oko 60 higijeničarki, a da su, ipak, pokazatelji kvaliteta i obima rada među najboljima u zemlji.

    – Za to je dokaz i izuzetno visoka ocena koju su nam pacijenti dali na anketi Ministarstva zdravlja krajem 2015, najviša od kada je anketa uvedena: 4,76 za ambulantni rad i 4,40 za stacionarni rad. Toliko o zadovoljstvu sugrađana – poručila je Kozlovački.

    Ona je odgovorila i na prozivke da je Opšta bolnica opterećena dugovima, između ostalog i za vodu.

    – Kada su u pitanju javna preduzeća, kao što je „Vodovod i kanalizacija“, dugovanje iznosi 27,3 miliona u čijoj sumi se nalazi i kamata. Sporazumno sa menadžmentom ovog preduzeća dugovanje se reguliše sa manje ili više uspeha, bez ikakvih pritisaka sa bilo koje strane – objasnila je Kozlovački.

    Stanjem u zdravstvu i u Opštoj bolnici u Zrenjaninu ove nedelje bavio se i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini AP Vojvodine Predrag Matejin.

    Predrag Matejin
    Predrag Matejin

    – Građani Zrenjanina su svesni činjenice da su sopstvenim sredstvima od samodoprinosa izgradili 98,5 odsto Opšte bolnice. U poslednjih 16 godina vladavine Demokratske stranke nije uloženo ni približno onoliko sredstava koliko bi pravičnom raspodelom na pokrajinskom nivou trebalo da se opredeli zdravstvu Zrenjanina – istakao je Matejin.

    Kako je naveo, teško stanje u zdravstvu ne može se prikriti marketinškim trikovima menadžmenta zdravstvenih ustanova pod ingerencijom pokrajinskog sekretarijata i direktnim uticajem Demokratske stranke.

    – Naši sugrađani nisu kažnjeni samo u jednoj oblasti, ista situacija je i u svim drugim sferama rada i života. Zrenjanin je u bivšoj Jugoslaviji bio na visokom trećem mestu po industrijskoj proizvodnji. Očekivanja građana 2000. godine, da će DS svojim delovanjem stabilizovati čitavu državu i dovesti do njenog oporavka, izjalovila su se, a građani su razočarani, prevareni i opljačkani – naglasio je Matejin i dodao da se bliži trenutak kada će narod na izborima, na svim nivoima, moći da oceni i vrednuje učinak svih kandidata na političkoj sceni Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Gospodin Matein je dugo vremena koristio dve stolice,bolnicu i privatnu bolnicu.On to zna najbolje .Ako hoces odmah intervenciju plati u Sv Djordju i dodji sutra,ceka te ista ekipa.

    2. Gospodin Matein je dugo vremena koristio dve stolice,bolnicu i privatnu bolnicu.On to zna najbolje .Ako hoces odmah intervenciju plati u Sv Djordju i dodji sutra,ceka te ista ekipa.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]