• BOJAN MIJATOV: SPS PODSTIČE MLADE DA SE ŠTO VIŠE BAVE SPORTOM

    V.d. direktora „Sportskih objekata“ zalaže se za ukidanje članarina za decu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BOJAN MIJATOV: SPS PODSTIČE MLADE DA SE ŠTO VIŠE BAVE SPORTOM

    ZRENJANIN – Socijalistička partija Srbije konstantno podstiče mlade da se što više bave sportom, jer na taj način dobijamo omladinu koja će se boriti za svoje ciljeve, a kroz sport naučiće da se do vrhunskih rezultata dolazi isključivo radom – poručuje Bojan Mijatov, v. d. direktora Javne ustanove „Sportski objekti“, juniorski prvak Evrope u rvanju i nekadašnji selektor rvačke reprezentacije Srbije.

    Bojan Mijatov
    Bojan Mijatov

    Mijatov, takođe, smatra da treba ulagati što više u sport i da se deci, čiji roditelji nisu u dobroj materijalnoj situaciji, mora omogućiti da se bave sportom, a zalaže se za ukidanje članarina za decu do punoletstva (odnosi se na klubove koji su na budžetu i koji su korisnici gradske infrastrukture).

    – Svi znaju da je Zrenjanin uvek bio grad sportova i da su upravo iz Zrenjanina ponikli mnogi klubovi i sportisti koji su ostvarili vrhunske rezultate u sportu. Zbog toga, SPS će se zalagati da se stipendiraju perspektivni sportisti i da se što više njih zadrži u gradu na Begeju, ali i da se obezbede maksimalni uslovi za rad i razvoj vrhunskih rezultata – navodi Mijatov.

    Sport, bilo individualni ili timski, po njegovim rečima, odlična je aktivnost za decu, omladinu i odrasle koja pruža mnoštvo benefita i to ne samo fizičkih. Učestvovanje u sportu, omogućava mladima da uče o radu, liderstvu, samodisciplini, odgovornosti, toleranciji, razvija njihove veštine savladavanja različitih problema, uči ih istrajnosti, poštovanju autoriteta, razvija radne navike, jača njihov karakter, samopoštovanje i samopouzdanje.

    – Zbog svega ovoga SPS će se zalagati i za obnavljanje infrastrukture sportskih objekata, a nije ih mali broj, kako bi dosta mladih moglo da se bavi sportom – zaključuje Mijatov.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika