• BIOGRAFIJE NOVIH GRADSKIH VEĆNIKA

    U narednom periodu lokalna vlada u Zrenjaninu će imati devet članova

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Glasovima većine odbornika u Skupštini grada Zrenjanina danas su, na predlog gradonačelnika Čedomira Janjića, izabrani novi članovi Gradskog veća.

    Glasanje u Skupštini grada
    Glasanje u Skupštini grada

    Buduću „gradsku vladu“ će činiti devet funkcionera, od kojih su četvorica bili članovi tog tela i u prethodnom sazivu. Novi gradski većnici su Dragomir Radovanac (SNS), Slaviša Vlačić (SNS), Dragan Vujović (nestranačka ličnost), Jožef Stojko (SVM), Radovan Višekruna (PUPS), Đorđe Janku (SPDS), Mile Kovačević (SNS), Pero Pilipović (nestranačka ličnost) i Aleksandar Jevđić (SPO).

    Pre glasanja za većnike, gradonačelnik ih je predstavio odbornicima i pročitao njihove biografije.

    Radovan Višekruna je rođen 1954. godine i po struci je diplomirani pravnik. Ima radni staž od 37 godina i zaposlen je u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje kao kontrolor nacrta rešenja. Oženjen je, otac troje dece i deda troje unučadi.

    Slaviša Vlačić (1979.) diplomirao je mašinstvo na Tehničkom fakultetu, na kom je trenutno na postdiplomskim studijama. Zaposlen je kao stručni saradnik u „Telekomu Srbija“, a prethodnih godinu dana bio je angažovan na mestu gradskog većnika zaduženog za resor obrazovanja.

    Dragan Vujović (1961.) po struci je diplomirani elektroinženjer i zaposlen je u „SM inženjeringu“. Član je Skupštine Inžinjerske komore Srbije, a bio je član Gradskog veća u prethodnom sazivu, zadužen za urbanizam i prostorno planiranje.

    Đorđe Janku (1966.) po struci je specijalista epizootiologije i direktor je Veterinarskog specijalističkog instituta Zrenjanin. Predsednik je Gradskog odbora SDPS Zrenjanin i potpredsednik Pokrajinskog odbora te stranke.

    Mile Kovačević (1966.) po struci je doktor medicine, specijalista za plućne bolesti. Zaposlen je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu.

    Pero Pilipović (1970.) po struci je diplomirani ekonomista, zaposlen je u Gradskoj upravi od 1997. godine, a od 2000. do 2012. bio je član, a zatim i predsednik Fonda naftne rente.

    Dragomir Radovanac (1970.) po struci je strukovni ekonomista i zaposlen je u fabrici nameštaja „Halas“. Oženjen je i otac troje dece.

    Jožef  Stojko je rođen 1975. i profesor je matematike u Osnovnoj školi „Servo Mihalj“ u Mužlji, dok je Aleksandar Jevđić (1976.) po struci diplomirani ekonomista, trener i menadžer u sportu – smer fudbal. Ima radni staž od 17 godina, oženjen je i otac dvoje dece.

    Iako je planirano da se na dnevnom redu nađe i pitanje izbora zamenika gradonačelnika, ova tačka je ponovo skinuta sa dnevnog reda. 

    Odbornici Skupštine grada su na početku današnjeg, trećeg zasedanja u novom sazivu, većinom glasova prihvatili predlog rešenja o prestanku mandata odbornice Gordane Kozlovački, članice Demokratske stranke. Ona je podnela ostavku na mesto odbornice na sopstveni zahtev, a sa liste DS na njeno mesto izabran je Miroslav Kalanj, koji je potom pročitao tekst svečane izjave.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]