• Bađok kritikuje pokrajinsku vlast

    Šta se sa Kamenicom 2

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Darko Bađok rekao je danas da ta stranka traži hitno formiranje radne grupe Skupštine Vojvodine, koja će ispitati zbog čega još uvek nije nabavljena oprema za zračenje za Kamenicu 2.

    Darko Bađok
    Darko Bađok

    Bađok je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu istakao da bi u radu te radne grupe trebalo da učestvuju predstavnici svih stranaka i da bi ona trebalo da ispita i ko je odgovoran zbog toga što je javna nabavka zaustavljena po peti put, ocenivši da se radi o skandalu.

    -Da li je ta javna nabavka rezervisana za nekog posebnog dobavljača i kome nije važno zdravlje građana? Koliko godina samo traje pokušaj nabavke akceleratora za Kamenicu i koliko puta je obaran tender zbog nepravilnosti i osnovane sumnje u favorizovanje jednog ponuđača, a lista čekanja pacijenata za zračenje se ne spušta ispod hiljadu? Koliko ljudi uopšte doživi da bude podvrgnuto terapiji? – pitanja su koja je postavio Bađok  na koja očekuje brze odgovore odgovornih u pokrajini.

    On je pozvao sve aktere na vojvođanskoj političkoj sceni da prevaziđu dnevno politikanstvo i stave na prvo mesto svoje građane. Bađok je podsetio i da je na jednoj od prethodnih sednica vojvođanske Skupštine odbijen predlog SNS o utvrđivanju odgovornosti zbog propusta u nabavci opreme za zračenje.

    -Za to vreme, pacijenti koji se leče od najtežih bolesti, zbog kojih je Srbija zauzela prva mesta u Evropi po broju smrtnosti, čekaju na svoje lečenje ili ga ne dočekaju – zaključio je Bađok

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika