• Američki ambasador posetio Zrenjanin, sastao se sa gradonačelnikom

    Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat posetio je danas Zrenjanin, gde mu je dobrodošlicu poželeo gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima. Ambasador Skat je izrazio zahvalnost Janjiću i njegovom timu na tome što su ga ugostili.   – Dan sam započeo u Ečki, gde smo imali razgovore sa timom za borbu protiv korupcije i za vladavinu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Američki ambasador posetio Zrenjanin, sastao se sa gradonačelnikom

    Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat posetio je danas Zrenjanin, gde mu je dobrodošlicu poželeo gradonačelnik Čedomir Janjić, sa saradnicima. Ambasador Skat je izrazio zahvalnost Janjiću i njegovom timu na tome što su ga ugostili.

     

    – Dan sam započeo u Ečki, gde smo imali razgovore sa timom za borbu protiv korupcije i za vladavinu prava, koje su organizovali iz našeg američkog Ministarstva za pravosuđe, a sada sam u svojoj prvoj poseti Zrenjaninu – rekao je ambasador Skat, posle sastanka sa gradonačelnikom.

     

    Američki ambasador posetio Zrenjanin

     

    On je naglasio da ga je gradonačelnik upoznao sa važnim činjenicama o gradu Zrenjaninu, i da se uverio u privlačnost regiona za investiranje.

     

    – Ove godine je stogodišnjica isticanja srpske zastave na Beloj kući, po naredbi američkog predsednika Vilsona, koji je bio veliki prijatelj sa Mihajlom Pupinom. Iz Amerike su za vreme Prvog svetskog rata u Srbiju stigle sanitetske grupe i hiljade Amerikanaca srpskog porekla koji su došli u pomoć rodnoj zemlji. To su sve važni simboli naše zajedničke istorije, i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, i posle njega. To je važna i duga istorija prijateljstva, to je istorija velikog doprinosa Srba Americi, ako govorimo  o Tesli i Pupinu, ali i mnogim drugim Srbima koji su u Americi ostavili trag u nauci, medicini, biznisu i drugim oblastima – ocenio je Skat.

     

    Američki ambasador posetio Zrenjanin

     

    Gradonačelnik Janjić je ocenio da je zadovoljstvo biti domaćin ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država jer, kako je naveo, nije mala stvar kada dođe do jedne ovakve posete.

     

    – Iskoristio sam priliku da predstavim sve lepote i prednosti Zrenjanina, pre svega kao industrijskog centra i dobrog mesta za investiranje. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati prilike da ugostimo i neke investitore iz Sjedinjenih Američkih Država – rekao je Janjić, izražavajući uverenje da će razgovori imati i konkretne rezultate, pre svega u potencijalnom privlačenju novih investitora.

     

    U društvu gradonačelnika, Skat je obišao i važne kulturne ustanove u Zrenjaninu – Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Savremenu galeriju i Narodni muzej Zrenjanin, gde se upoznao sa bogatom istorijom grada i regiona.

     

    Ambasador je na kraju kratkog boravka u gradu na Begeju posetio i Prekršajni sud u Zrenjaninu, čija obnova je rađena uz podršku američke organizacije USAID, koja je podržala još neke projekte u ovom regionu. On se zatim zaputio u Banatsko Karađorđevo, u posetu najvećoj američkoj investiciji u poljoprivredu u Srbiji, kompaniji „Van Drunen farms“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

      1. Izvinjavamo se zbog ove nenamerne greške, koju smo u međuvremenu ispravili. Hvala Vam što ste nam ukazali na nju.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]