Politika Vesti Zrenjanin

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio Zrenjanin

aleksandar čepurin

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio je danas Zrenjanin, gde mu je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio doček.

 

– Razgovarali smo o više različitih tema, a na kraju smo se vratili na pitanja ekonomije i bolje ekonomske saradnje. Zaključak je da treba više uraditi na predstavljanju i razvoju potencijala Zrenjanina. Siguran sam da i Rusija i Srbija imaju potencijal za razvoj i da u narednih pet do sedam godina ostvare viši standard. Srbija ima već neku tradicionalnu saradnju u poljoprivredi, srpski proizvod ima dobru reputaciju i to treba razvijati. Za godinu dana imaćemo i gasovod a ni Banatski Dvor nije daleko odavde. Sve to treba iskoristiti – naglasio je ambasador Čepurin.

 

On je pohvalio zrenjaninski koncept razvoja industrijskih zona, ali i saradnju sa gradom Noginskom, sa kojim se Zrenjanin pobratimio.

 

– Treba utvrditi šta bi privrednici iz Noginska mogli da investiraju u Zrenjaninu, i obrnuto – ocenio je Čepurin.

 

Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog posete ambasadora Rusije.

 

– Mi smo ekselenciji predstavili sve potencijale koje naš grad ima, a koji nisu mali. Upoznali smo ga i sa radom kompanije NIS koja je u našem regionu veoma angažovana i širi pogone. Tu, pre svega, mislim na proširenje kapaciteta gasnog skladišta u Banatskom Dvoru. Očekujemo dolazak drugih zainteresovanih investitora iz Rusije – ističe Janjić.

 

Nakon prijema u Gradskoj kući, ambasador Čepurin je u pratnji gradonačelnika Janjića i njegovih saradnika posetio Narodni muzej Zrenjanin. Ambasadoru Čepurinu predstavljena je aktuelna izložba fotografija „U susret ruskom caru. Romanovi – carsko služenje“, koja kroz foto zapise obrađuje život ruske carske porodice. Ambasador je obišao i Kristalnu dvoranu, u kojoj će se za nešto manje od sto dana održati Evropsko prvenstvo u košarci. U grupi D, u kojoj su reprezentacije koje će se nadmetati u Zrenjaninu, su reprezentacije Srbije i Rusije, uz Belorusiju i Belgiju.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz