• Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio Zrenjanin

    Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio je danas Zrenjanin, gde mu je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio doček.   – Razgovarali smo o više različitih tema, a na kraju smo se vratili na pitanja ekonomije i bolje ekonomske saradnje. Zaključak je da treba više uraditi na predstavljanju i razvoju potencijala Zrenjanina. Siguran sam da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio Zrenjanin

    Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin posetio je danas Zrenjanin, gde mu je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio doček.

     

    – Razgovarali smo o više različitih tema, a na kraju smo se vratili na pitanja ekonomije i bolje ekonomske saradnje. Zaključak je da treba više uraditi na predstavljanju i razvoju potencijala Zrenjanina. Siguran sam da i Rusija i Srbija imaju potencijal za razvoj i da u narednih pet do sedam godina ostvare viši standard. Srbija ima već neku tradicionalnu saradnju u poljoprivredi, srpski proizvod ima dobru reputaciju i to treba razvijati. Za godinu dana imaćemo i gasovod a ni Banatski Dvor nije daleko odavde. Sve to treba iskoristiti – naglasio je ambasador Čepurin.

     

    On je pohvalio zrenjaninski koncept razvoja industrijskih zona, ali i saradnju sa gradom Noginskom, sa kojim se Zrenjanin pobratimio.

     

    – Treba utvrditi šta bi privrednici iz Noginska mogli da investiraju u Zrenjaninu, i obrnuto – ocenio je Čepurin.

     

    Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog posete ambasadora Rusije.

     

    – Mi smo ekselenciji predstavili sve potencijale koje naš grad ima, a koji nisu mali. Upoznali smo ga i sa radom kompanije NIS koja je u našem regionu veoma angažovana i širi pogone. Tu, pre svega, mislim na proširenje kapaciteta gasnog skladišta u Banatskom Dvoru. Očekujemo dolazak drugih zainteresovanih investitora iz Rusije – ističe Janjić.

     

    Nakon prijema u Gradskoj kući, ambasador Čepurin je u pratnji gradonačelnika Janjića i njegovih saradnika posetio Narodni muzej Zrenjanin. Ambasadoru Čepurinu predstavljena je aktuelna izložba fotografija „U susret ruskom caru. Romanovi – carsko služenje“, koja kroz foto zapise obrađuje život ruske carske porodice. Ambasador je obišao i Kristalnu dvoranu, u kojoj će se za nešto manje od sto dana održati Evropsko prvenstvo u košarci. U grupi D, u kojoj su reprezentacije koje će se nadmetati u Zrenjaninu, su reprezentacije Srbije i Rusije, uz Belorusiju i Belgiju.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]