Politika Vesti Zrenjanin

Aleksandar Korovljev pita zašto plaćamo garanciju za vodu koje nema

Aleksandar Korovljev
Aleksandar Korovljev (Foto: Dosta je bilo)

Odbornik Pokreta Dosta je bilo u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Korovljev ove nedelje komentarisao je situaciju sa pijaćom vodom u Zrenjaninu.

 

Korovljev je podsetio da je izvođač usluge prečišćavanja vode zahtevao garanciju da će njegova usluga biti plaćena. I tu nije ništa sporno, navodi Korovljev. Međutim, kako je istakao, obaveze grada prema konzorcijumu koji prečićava vodu trebalo bi da počnu onda kada poteče čista voda. To jest, kada se to i zvanično potvrdi.

 

– Bez obzira na to, grad je ovu garanciju za plaćanje usluge pribavio od Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) još pre četiri godine. Ova garancija nas je godišnje koštala 6,7 miliona dinara. Taj novac je svake godine predviđen budžetom grada, iako čista voda nije bila ni na vidiku – tvrdi Korovljev.

 

Aleksandar Korovljev navodi da je Pokret Dosta je bilo bezuspešno pokušavao da ubedi Skupštinu grada da obustavi plaćanja AOFI garancije. Sredinom prošle godine sama Agencija je odlučila da obustavi naplatu pošto su uvideli da im se plaća nešto što nema smisla.

 

– To, međutim, nije moglo da spreči veliku želju gradske vlasti da se ta garancija ipak plaća. Na sednici Skupštine grada 27. marta ove godine odlučeno je da se garancija plaća i ove godine. Međutim, sada ne više 6,7 miliona dinara, nego 9,7 miliona dinara godišnje – ističe Korovljev.

 

On zaključuje da zaista nije jasna logika da se plaća ono što ne postoji.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM