Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Iz gradske kase je prošle godine građanima na ime odštete zbog ujeda pasa isplaćeno skoro osam miliona dinara, a skoro isto toliko, odnosno 7,1 milion dinara, isplatilo je JKP “Čistoća i zelenilo”, potvrđeno je portalu zrenjaninski.com u Gradskoj upravi Zrenjanina.

 

psi-lutalice

 

Dakle, oko 15 miliona dinara plaćeno je građanima koje su ujeli psi. Ništa bolje neće biti ni ove godine, jer je do sada podneto 219 tužbi protiv grada. Koliko će ih biti do kraja godine, videće se.

 

Da se više ne može ovako, smatraju javni pravobranioci iz svih opština i gradova Vojvodine, koji su se pre nekoliko dana okupili u Vrbasu samo zbog ove problematike. Mnogi su od problema napravili biznis, složili su se pravobranioci, pa su zajedničkim saopštenjem zatražili da se donese leks specijalis koji bi problematiku regulisao na drugačiji način od dosadašnjeg.

 

Šta će biti od toga ostaje da se vidi, ali sledeći sastanak na ovu temu zakazan je za 17. novembar u Novom Sadu, a u sve se uključila i Stalna konferencija gradova i opština.

 

Umesto da plaćamo štete zbog ujeda, tim novcem bolje je izgraditi azile za napuštene životinje, jedan je od zaključaka skupa javnih pravobranilaca Vojvodine.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa


Broj komentara 2 za : “OVO JE BAŠ MNOGO: UJEDI PASA NAS KOŠTAJU MILIONE!

  1. I treba da vas kosta kad psi lutalice setaju po gradu, a copori po predgradjima i okolo grada. Ako nistu u stanju da ih pohvatate i da kaznite one koji napustaju svoje pse i podignete svest o tome I treba da vas kosta milijarde.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*