Jump to the website Jump to the website

Glodari, ili kako se popularno zovu mali, džepni kućni ljubimci, idealan su izbor i odlični prijatelji najmlađim ali i starijim članovima porodice. Nisu previše zahtevni, ali su vrlo privrženi, nežni, zabavni… Ako im pružite ljubav, ljubav će vam uzvratiti.

 

kućni ljubimci
Foto: Zoran Bogaroški

 

Kod vas, kao vlasnika, pobudiće najbolje osobine kao što su strpljenje i brižnost.

 

Kao i kod izbora nekih drugih kućnih ljubimaca, pre nego što se odlučite ko će biti novi član vaše porodice, trebalo bi da se dobro informišete kako biste doneli pravu i odgovornu odluku.

 

Glodari su, u većini, dugovečne životinje, pa treba da znate da, kad ih uzmete, narednih nekoliko godina uzimate njihov život u svoje ruke.

 

Jedan od najomiljenijih glodara – kućnih ljubimaca svakako je činčila.

 

kućni ljubimci
Foto: Zoran Bogaroški

 

Činčila će u vaš dom uneti mnogo radosti jer su u pitanju razigrane, radoznale životinjice koje vole da trče i da skaču. Da zadobijete njihovo poverenje trebaće vam vremena, ali kad vas zavole, to će biti ljubav bez granica. Vole da se češkaju, prepoznaju vaš dodir i vaš glas. Idealne su za porodice koje se okupljaju u večernjim satima – dan će činčila prespavati ali zato uveče zabavi nema kraja. Vole da istražuju po stanu, pa se nemojte iznenaditi ako joj se u kavezu nađu sitni predmeti iz vašeg doma.

 

kućni ljubimci
Foto: Zoran Bogaroški

 

Sve popularniji kućni ljubimci su leminzi. Leming je sitna životinja, može da naraste do 15 centimetara, ima dugačak, mekan rep i veoma je druželjubiv. Ove životinje dozvoljavaju da ih držite u rukama i retko kada ujedu, jer su najčešće prijateljski nastrojene prema ljudima. Leming nema neugodan miris i zbog toga je idealan za život u stanu.

 

Malo, slatko, čupavo stvorenje, jednom rečju Roborovski – najmanji hrčak, idealan za prvog kućnog ljubimca u porodici u kojoj ima mlađe dece. Pametan, druželjubiv, a kad ga pogledate tako čupavog i pufnastog, rastopite se od miline…Voli društvo kako ljudi tako i svoje vrste, pa mu možete nabaviti i čupave prijatelje.

 

kućni ljubimci
Foto: Zoran Bogaroški

 

Degu, ili čileanska veverica, sve je popularniji kućni ljubimac. To ne treba da čudi: intiligentan i živahan, pravi mali slatkiš, koji će vas oduševljavati svojom igrom. Radoznao, veseo, drag, dobroćudan, ima li boljeg izbora za vaše mališane ali i za vas. Izuzetno voli društvo i za razliku od drugih glodara, noću spava a danju je aktivan.

 

kućni ljubimci
Foto: Zoran Bogaroški

 

Kunići su zbog svoje umiljatosti jedni od omiljenijih kućnih ljubimaca. Vrlo su privrženi svojim vlasnicima. Umiljatog su karaktera zbog čega se odlično slažu s malom decom, ali i ostalim kućnim ljubimcima.

 

Da bi ovi mali, džepni kućni ljubimci zaista postali članovi vaše porodice i da bi vam doneli mnogo radosti i uživanja, lepih emocija, morate im omogućiti dobre uslove za život, kvalitetnu negu i odgovarajuću ishranu.

 

Vratiće vam višestruko.

 

Zavirite u “Aristo pets” shop, koji se nalazi  u Aviv Parku Zrenjanin, možda na vas čeka jedan mali “čupavac”, koji će vam ulepšati život u narednih nekoliko godina.

 

U “Aristo pets” shopu, osim što možete izabrati svog kućnog ljubimca, možete nabaviti i sve što je potrebno za njegovu negu i ishranu.

 

Od zaposlenih ćete dobiti i vrlo korisne savete koji će vam olakšati izbor, ali i učiniti da svi dani provedeni sa vašim malim kućnim ljubimcem budu dani uživanja i sreće.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*