Jump to the website Jump to the website
audiovox

ZRENJANIN – Zrenjaninsko Narodno pozorište “Toša Jovanović” od 11. do 14. marta domaćin je 48. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. Ovaj veoma značajan kulturni događaj održava se pod pokroviteljstvom dugogodišnjeg partnera zrenjaninskog teatra – kompanije GOMEX.

 

48. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

 

“Ovom podrškom, naša kompanija dodatno je iskazala značaj ulaganja u kulturu, ali i želju da se grad Zrenjanin pozicionira visoko na teatrološkoj mapi Srbije”, saopšteno je iz kompanije “Gomex”.

 

U uvodu 48. Susreta svečano je otvorena i izložba “Boj na Kosovu” lutkarke Ljiljane Branovački.

 

Na Velikoj sceni zrenjaninskog teatra okupljene goste pozdravili su direktor Narodnog pozorišta Ivan Francuski i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, dok je ovogodišnju nacionalnu smotru lutkarskih pozorišta otvorenom proglasio Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Republike Srbije.

 

48. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

 

Susreti profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije ponovo su u Zrenjaninu nakon 15 godina, a prvi put ta čast domaćinu je ukazana 1969. godine. Tokom četvorodnevnog programa predstaviće se sva profesionalna pozorišta lutaka Srbije i to predstavama koje smatraju svojim najznačajnijim ostvarenjima u prethodnoj sezoni.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*