Jump to the website Jump to the website

BOKA – Privredni sud u Zrenjaninu je saopštio da je završen popis pokretnih stvari kod izvršnog dužnika A. S, vlasnika samostalne ugostiteljske radnje “Dugo konačište” iz Boke, i da je procenjena njihova vrednost, kako bi mogla biti održana prva prodaja usmenim javnim nadmetanjem.

 

 

Ovom ugostitelju stvari se plene i rasprodaju zbog duga prema poveriocu – Organizaciji proizvođača fonograma Srbije iz Beograda, jer je, očigledno, u svom lokalu puštao muziku, a nije platio naknadu za to.

 

Na prodaju se nude jedna drvena ugaona sedeća garnitura, zatim drvene i kožne stolice, barske stolice, drvene klupe, klima uređaj i stolovi. Procenjena vrednost ovih stvari se kreće od 3.000 dinara, koliko vrede drvene tapacirane stolice, do 24.000 dinara, na koliko je procenjena vrednost ugaone sedeće garniture, a na prvom javnom nadmetanju početna cena svih stvari će iznositi 60 odsto od procenjene vrednosti.

 

Javno nadmetanje zakazano je za 22. januar, u 11.10 časova, u prostorijama u Boki, ulica Maršala Tita 29a.

 

Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OPFS) je kolektivna organizacija koja se bavi zaštitom prava proizvođača fonograma. Osnovana je i postupa u skladu sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima i rešenjem Zavoda za intelektualnu svojinu.

 

U skladu sa Zakonom, svako ko javno saopštava ili emituje muziku dužan je da za to plati naknadu izdavaču, odnosmo proizvođaču fonograma. Radi bolje zaštite sopstvenih prava, izdavači – proizvođači fonograma u Srbiji su stvorili organizaciju koja će zastupati njihove interese, a to je OPFS.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa


Broj komentara 1 : “NIJE PLATIO MUZIKU, RASPRODAJU MU KAFANSKI INVENTAR!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*