Magyar oldal

MUZSLYAI KARÁCSONY

A „Jót tenni jó“ jelszónagyon is ráillik a muzslyai karácsonyi vásárra, amelyet  negyedik alkalommal szervezték meg. Több helyi civil szervezet tagjai járultak hozzá a rendezvényhez melynek bevételéből csaknem 20 helyi, hátrányos helyzetű családot ajándékoznak meg még karácsony előtt.

Megtelt a múlt szombaton a muzslyai Emausz fiúkollégium új tornaterme ahol a hagyományos karácsonyi vásárt szervezték meg. Az apró ajándéktárgyak, az édesség és lucabúza, karácsonyi ikebanák, képeslapok  árusítói a körberakott asztalok mögött fogadták a látogatókat. A bevételt a közös cél megvalósítására, a szegénysorsú helybeli családok megajándékozására fordítják.

A muzslyai helyi közösség, a római katolikus plébánia és a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület közös rendezvényének a fő célja a jótékonykodás, emelte ki Somorai Péter, az egyik szervező, aki elmondta, hogy a tavalyi rendezvény bevételéből 18 családot örvendeztettek meg karácsonyra és talán az idén még többre is futja.

A több mint kétórás művelődési műsorban a kollégium növendékei betlehemes játékot mutattak be, majd felsorakoztak az óvodások, kisiskolások, a fiatal énekes tehetségek, az Ifjúsági színpad tagjai, a művelődési egyesület kisciterásai, az asszonykórus és a citerások, valamint a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus.

 

Megérkezett  a Betlehemi Békeláng

 

Több európai országból mintegy ezer cserkész, közöttük a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség képviselőinek jelenlétében érkezett meg advent második vasárnapján Bécsbe a Betlehemi Békeláng.

A békét, reményt és összetartást szimbolizáló lángot azután szétosztották, így került ide délvidékre is, hogy a cserkészek által karácsonyig eljusson mind több plébániára, családhoz. A vajdasági központi ünnepséget, a láng szétosztását vasárnap tartották meg Muzslyán, a Szűz Mária Szent Neve Templomban és az Emmausz Kollégiumban. Vajdaság minden tájáról csaknem 200 cserkész volt jelen vasárnap a szentmisén és annak keretében a Betlehemi Békeláng kiosztásán a muzslyai templomban. Az osztrák cserkészek pontosan harminc évvel ezelőtt hozták el először  a betlehemi Születés templomában égő lángot, s azóta minden évben Bécsben nagyméretű cserkésztalálkozón osztják szét, ahonnan az a világ legkülönbözőbb pontjaira jut el.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz