Magyar oldal

MIKOR LESZ KERÉKPÁRÚT MUZSLYÁN?

Abban bíztak a muzslyaiak a tavalyi évben, hogy elkészül a régóta várt kerékpárút. Erre igéretek is voltak ott valamikor az év elején, de aztán elcsendesült az önkormányzat, s amikor még a helyi járulékot meghosszabítását sem szavazták meg a polgárok, akkor szinte le kellett mondani erről a rendkívül fontos beruházásról.

muzlja

A muzslyára vezető és a településen áthaladó út pedig továbbra is a legforgalmasabbak közé tartozik, hisz arra közlekednek gépkocsival az erzsébetlakiak és lukácsfalviak is, a helybeliek pedig leginkább kerékpáron közlekednek. Télidőben is két keréken járnak a munkahelyükre, jutnak be a városba, járnak bevásárolni. Kerékpárút hiányában ez egyre veszélyesebb.

A legújabb ígéret szerint, mivel a beruházás bekerült a Városrendezési és építési igazgatóság tervébe, a 2016-os év májusáig kiépül a muzslyai kerékpárút, vagy legalábbis egy része. A tervdokumentációt azonban, mint mondotta Sztojkó József, a Városi Tanács tagja, még ő sem látta. Az építkezés pedig nem csak abból áll, hogy hozzáfognak, hanem az előírásoknak megfelelően előbb ki kell írni a közbeszerzési felhívást, azután választják ki a kivitelezőt, a csak akkor lehet kezdeni a munkát.

A folyamat pedig határidőkhöz fűződik, s könnyen megeshet, hogy kifutnak a májusra tervezett időből.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.