Magyar oldal

MARATONI KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉS

A nagybecskereki Városi képviselőtestület keddi, harmadik ülésén, több mint nyolc órás munka után sem fejeződött még be mindegyik önkormányzati szerv megválasztása.

glasanje-skupstina

Oliver Mitrović házelnök ugyanis, több mint hetven napirendi ponttal hívta össze a képviselőtestület ülését. A képviselők döntöttek az idei költségvetés első módosításáról, s ezzel összehangolták a közvállalatok és intézmények pénzügyi terveit is. Több közvállalat esetében módosították az alapítói okiratot, a művelődési intézmények igazgatói pedig jelentést tettek a tavalyi évi munkájukról. A bejelentés szerint, a képviselők ezen az ülésen kellett volna, hogy megválasszák a polgármester helyettest, de ezt megindoklás nélkül levették a napirendről. Čedomir Janjić polgármester ajánlatára kilenc tagot választottak meg a Városi tanácsba, holott az előző tanácsnak 15 tagja volt.

A Városi tanács összetételében egyenlőre nyolcan a haladók és a hozzájuk tartozó koalíció tagjai és Sztojkó József a VMSZ képviselője. A városi képviselőtestület összetételébe helyette Vidrács Krisztina lépett. Rajta kívül, a képviselőtestület tagja még Német Róbert.

Az ellenzéki képviselők kifogásolták, hogy csak az ülésen tájékozódhattak arról ki lesz a polgármester ajánlata szerint tanácstag, hogy a választási mód törvényellenes, hogy nincsen egy nő sem a tanácstagok között.

Miközben úgy tűnt a vége felé közeledik az ülés, újabb határozati javaslatokat tűzott napirendre a házelnök: leváltották öt közvállalat és intézmény igazgatóját, akik eddig az SZSZP soraiból illetve párton kívüli személyek voltak. A haladók soraiból megbízott igazgatók irányítják majd a Városi lakásgazdálkodási ügynökséget, a Turisztikai központot, a “Toša Jovanović” Népszinházat, a Városi Múzeumot és a Gyógyszertárat. A képviselők új tagokat választottak több közvállalat és intézmény igazgató bizottságába is.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz