Magyar oldal

KÉTHÓNAPOS RENDEZVÉNYSOROZAT TORDÁN

A tordai helyi közösség tanácselnöke szerint, nagy megtiszteltetés érte a falut, s a jubiláló 15. Tordai Művelődési Napokat, hogy a gondosan dédelgetett rendezvényüket éppen a Magyar kultúra napján, január 22-én nyithatták meg.

torda

A szervezők, a falu szinte mindegyik civil szervezete besegített, hogy az idén is, az elmúlt évek mintájára, gazdag programot nyújtsanak a téli időszakban nem csak a helyelieknek, hanem a hétről-hétre odalátogató környékbeli magyaroknak is.

A Tordai Művelődési Napokat Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta e kis közösség élni akarását, aktív tevékenységét. Dobai János, a falu polgármestere üdvözlő beszédében elmondta, hogy noha a falu lakossága megfogyatkozott, mégis összetartanak, bizakodva teszik a dolgukat, hiszen eddig is kaptak elképzeléseikhez támogatást, azt remélik, a jövőben is, a további tervek megvalósításához is lesz erő, meg támogatás is. Az ünnepi műsor előtt a kultúrotthon előcsarnokában Szarka Edit, a  begaszentgyörgyi Közművelődési Intézmény igazgatónője megnyitotta a tavalyi művésztelepén készült alkotásokból álló kiállítást. A műsorban pedig felléptek a helybeli Ady Endre Általános Iskola diákjai, a Petőfi Sándor MME tagjai, a magyarittabéi Hevesi Tibor operaénekes, az udvarnoki Gúth Emília fiatal énekes tehetség, továbbá a testvértelepülésekről Balástyáról, Újszentesről, Bácsfeketehegyről és Pacsérról érkezett vendégek.

torda

A Tordai Művelődési Napok a hónap utolsó szombatján vadászbállal folytatódnak, február 6-án pedig a nagybecskereki Madách színház vendégszerepel. Azután, egy hétre rá tartják meg a Magyar Szó  élőújságát, majd az Újvidéki  Színház vendégszerepel. Február 27-én a hagyományos Tiszaalpári- bugaci est, március elején a Szabadkai Népszínház előadása lesz műsoron. A Tordai Művelődési Napok ezúttal is a Tordai esttel, a három Torda (Torontáltorda, a magyarországi Bihartorda és a romániai Aranyostorda) közös műsorával zárul március 12-én. Ilyen közös műsort immár 12. alkalommal szerveznek meg.

torda

A hétvégi programokon kívül, lesz még dr. Berényi János Emlékest, terveznek könyvbemutatót, kézimunka és festmény kiállításokat, borásztalálkozót,  gyermek és ifjúsági műsorokat, szakelőadásokat.

 

 

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.